Overwind – Illustrator

Overwind Illustrator coverPo krátkom čase opäť zavítame na východ do Ruska a rozoberieme si debutový album kapely zvanej Overwind, ktorú slovenskí a českí metalfans mohli vidieť na spoločnom turné s nedávno spomínanými Estate.

Overwind tak ako ich kolegovia pochádzajú z Krasnodaru. Fungujú od roku 2013, ale členovia nie sú žiadnymi začiatočníkmi. V minulosti boli aktívni v zoskupeniach ako FreaKozaks, Stream of Mind. S „Estatemi“ boli istý čas prepojení aj spevákom Alexanderom Chumakovom. Ten pôsobil v oboch bandách.

Celá parta odviedla na tomto albáči vynikajúcu prácu. Jej najväčšou devízou je gitarista Anton Emelyanov. Ten dokáže priniesť nápadité a zaujímavé riffy, vďaka čomu ich skladbám nechýba originalita. Ťažko je vyberať konkrétne piesne, no osobne za najlepšie považujem napríklad úvod Giant Leap, Dance on the Grave a koncertnú tutovku na ôsmom mieste Mars One.
Treba sa zmieniť aj o Broken Spell a predposlednej Crystal Prison. V nich počuť, že ,,Overwindom“ a hlavne ich spevákovi“ nie je cudzí ani tradičný hard rock.

Na úplnom závere nájdete inštrumentálku s rovnomenným názvom. Nie je vyslovene zlá, no existujú aj lepšie skladby tohto druhu.

Platňa Illustrator, vďaka svojej originalite a správnej dávke progresivity dostane odomňa pomerne vysoké hodnotenie. Ak budú páni takto pokračovať, môžu sa zaradiť minimálne k európskej metalovej špičke. Aj vďaka ním mám v pláne lepšie spoznať ruskú scénu.

Lineup:

  • Alexander Chumakov – spev
  • Anton Emelyanov – gitary
  • Misha Gigava – basa
  • Sergey Krasnozhen – bicie

Tracklist:

  1. Giant Leap
  2. Illustrator
  3. Justice for Sale
  4. Daily War
  5. Dance on the Grave
  6. Broken Spell
  7. Myself
  8. Mars One
  9. Crystal Prison
  10. Overwind

Rok vydania: 2014

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
Web: http://overwind.ru/
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Overwind/240689919448810

Hodnotenie: 5,5

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *