Giant – Shifting Time

giant shifting cover

giant shifting coverAmerická kapela Giant vznikla ešte v roku 1987. Založili ju klávesák Alan Pasqua a najmä skvelý gitarista Dann Huff, z ktorého sa stal frontman skupiny.

Huff sa okrem skvelej gitary staral aj o hlavné vokály. Mimochodom, viete, že je veľmi žiadaný producent country hudby a priniesol veľké hity napríklad pre Faith Hill či Keitha Urbana?

Čas posunúť sa ďalej?

Shifting Time je v poradí piata platňa tejto bandy, čo teda nie je bohvieaká produktivita skupiny. Giant sa medzitým rozpadol a v roku 2000 dal opäť dokopy.

V 2010 im vyšiel štvrtý album Promise Land, na ktorom sa Dann Huff, nemohol podieľať, tak ako ani na novinke Shifting Time. Stojí teda za vypočutie? Ak máte radi melodický hard rock, tak určite áno. Platňa pôsobí ako výber hitov a nie radová štúdiovka.

John Roth už na predchádzajúcej nahrávke Giantu (Promise Land) ukázal, ako talentovaný gitarista, úlohy vokalistu sa tentoraz zhostil Kent Hilli, spevák švédskej skupiny Perfect Plan.

Verdikt

Od starých harcovníkov sa zvyčajne nedá očakávať niečo revolučné a iné to nie je ani v prípade nového titulu. Mnohým bude chýbať rukopis Hilla a klasický zvuk Giantu. Ale život ide ďalej a ak však hľadáte príjemný, energetický rock bez toho, aby vás čokoľvek vyrušovalo, máte horúci tip.

Album ponúka množstvo hudobných nápadov, vynikajúce melódie, ktoré budú starnúť len veľmi pomaly. Výborné kúsky sú napríklad Don’t Say A Word alebo My Breath Away.

Lineup:

  • Kent Hilli – spev
  • John Roth – gitary
  • Mike Brignardello – basa
  • David Huff – bicie

Tracklist:

  1. Shifting Time
  2. Let Our Love Win
  3. Never Die Young
  4. Don’t Say a Word
  5. My Breath Away
  6. Highway of Love
  7. It’s Not Over
  8. The Price of Love
  9. Standing Tall
  10. Anna Lee
  11. Don’t Wanna Lose You
  12. I Walk Alone

Rok vydania: 2022

Vydavateľstvo: Frontiers Music SRL

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/GiantRockBand
https://www.instagram.com/gianttheband/

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *