Murder Inc. – Povolení Zabíjet (EP)

Murder Inc. Povolení coverBeroun je zrejme nejaké maličké hniezdočko metalu, keďže banda Murder Inc. je ďalšou z mnohých, ktorá sa zrodila práve tu. Vznikla v období, keď ich bicman mal len 11 rokov. Od tej doby prešli veľkým množstvom personálnych zmien, čo však nie je prekvapením. EP Povolení Zabíjet je ich druhým štúdiovým počinom

Na začiatok by som spomenula, že mne osobne vyhovujú viac songy kratšieho rozsahu a chalani sa nepohnú nad 4 minúty, takže som spokojná. Do skladby sa dá viac vcítiť a nie je šanca, že by to začalo byť nudné. No aj napriek tomu mi príde, že veľa z nich je podobných. Nemyslím však, že je to niečo, za čo by som ich mala kritizovať. Len niekde ubrať z rýchlosti, niekde pridať nejakú gitaru, vokál a bude to ono.

Čo sa týka vizuálnej stránky albumu, obal upúta krikľavou zelenou farbou, no štýl písma, ktorý je použitý na názov albumu mi príde ako päsť na oko.
Ak mám hodnotiť obsah piesní, veľmi sa mi páčia témy, o ktorých spievajú. Je naozaj pozoruhodné, ako niektorí mladí ľudia vnímajú to, čo sa okolo nich deje. Za TOP albumu menujem skladbu Rituál, ktorá si ma okamžite získala textom (dovolím si zacitovať „utíkej, ale neutečeš, nabízej ale nevykoupíš…“) a celkovo ju považujem za najviac prepracovanú, najpestrejšiu a najzaujímavejšiu.

Celkové hodnotenie? Hudba 3,5/6, texty 6/6, obal 4/6…to vyzerá na 4,5/6. Stále na záver dodávam, že sa teším na koncerty, len keby podobné kapely častejšie navštevovali aj susedov na Slovensku 🙂

Lineup:

  • Pete – spev, gitara, growl
  • Mandéz – gitara, doprovodný spev
  • Benny – basa, growl
  • Fanda – bicie

Tracklist:

  1. Ve stínu lžI
  2. Pátá oběť
  3. Povolení zabíjet
  4. Člověk člověku
  5. Rituál
  6. V obležení

Rok vydania: 2016

Vydavateľstvo: Support Underground

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/RawThrash666/
http://bandzone.cz/murderinc

Hodnotenie: 4,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *