Overload, Don Gatto, Wastage, Jinjer; 23.10.2016; Club Colloseum – Košice

V rámci svojho európskeho turné sa v košickom Collosseu predstavila moderná, energická formácia z Ukrajiny – JINJER! Kto čakal poriadnu nádielku metalcoru, groove/progressive metalu a hardcoru bol v správnom čase na správnom mieste.

Celé to otvorili chlapci z kapely z trebišovskej kapely OVERLOAD, ktorá sa venuje progresívnemu rock/metalu. Ako sa vyjadrili, hrajú pre dobrý pocit a dobrú náladu. Stage si užívali naplno.

OVERLOAD COLLOSSEUM KE

Nenechali sa zahanbiť ani víťazi Wacken Metal Battle Hungary – DON GATTO. Tvrdá hardcorová hudba ovplyvnená americkou skupinou PRO-PAIN je taktiež obohatená o punkové melódie. Nie veľmi dokonalé gitarové sóla dopĺňali o melodické party.

DON GATTO COLLOSSEUM KE

Fanúšikov pred samotným vystúpením JINJER metalovo naladila domáca thrashcorová formácia WASTAGE, ktorej začiatky siahajú do 90-tych rokov. Tí predstavili aj skladbu I Walk Alone z albumu Slave To The System, ktorý vydali minulý rok pod hlavičkou amerického vydavateľstva Sliptrick Records.

Tempo a skvelé gitarové riffy robili skladby zaujímavými. Koncert odohrali bez gitaristu Jozefa Daraša (ex-Xibalba), no Roman Madej úplne vystačil. Všetko songy dokonale zvládol. Že kvalitné koncerty nepotrebujú prehnanú show, je pravda.

WASTAGE COLLOSSEUM KE

Niečo pred 21.00 nastúpili headlineri s famóznou a šarmantnou frontwomankou Tatianou Shmailyukovou. Tá svoj divoký growl a scream spev bez problémov dopĺňala o melodické vokály.

O temný podmaz sa starala trojica technicky zdatných gentlemanov z Donecka  – gitara Roman Ibramkhalilov, ktorý počas vystúpenia nešetril aj suvenírom v podobe gitarového trsátka, basa Eugene Kostyuk a bicie ovládol Vladislav Ulasevish. Skladby ako Words of Wisdom a Sit Stay Roll Over z albumu King of Everithing v podaní “chameleóna” Tatiany nenechali košický klub len tak sedieť.

JINJER COLLOSSEUM KE

Očakávania, ktoré boli pred koncertom sa naplnili, kapely nesklamali a naozaj to stálo za to! Komu nestačil zážitok z vystúpenia, mohol svoju zbierku obohatiť o tričko alebo CD v merch zone. Kvalitných koncertov nikdy nie je dosť! Takže sa vidíme, počujeme a tešíme aj nabudúce 🙂

A na úplný záver nebude chýbať galéria s fotografiami od Septhena 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *