Volume – Hriech (EP)

Volume Hriech coverTrenčianski (hard) rockeri Volume patria nepochybne medzi najaktívnejšie zoskupenia v našej krajine. Veď uznajte sami, nie každému sa podarí každý rok vydať nejaký album (či už full alebo EP).

Títo chlapci nám pravidelne od roku 2014 (približne rok od ich vzniku) servírujú nové počiny a podľa mojich info stále majú množstvo nevydaného materiálu. Tento rok nás potešili 5 skladbovým EPčkom s názvom Hriech.

Obsah tohto nosiča sa nesie v duchu ich predošlej tvorby, nechýba mu však potrebná kvalita. Už úvodná, titulná Hriech má všetky znaky, aké by dobrá slovenská moderná rocková hitovka mala mať. Nechýba jej chytľavosť, melódia a hlavne nesmierne vydarený text, jeden z najlepších aký forntman Majo napísal, úryvok:

,, Koľko slov už prešlo hrdlom, toľko slov už vyšlo z úst a stále hľadáš miesto, kam chceš ujsť. Tak začni svoju cestu aj keď nemáš jasný cieľ, slnko v tvojich krídlach ti určí smer. Refrén: Koľko hodín má tvoj deň, o to je kratší ďalší sen. Každá premrhaná chvíľa je tvoj ďalší hriech!…“

Ďalej tu budeme mať aj dve veci reprezentujúce ostrejšiu tvár Trenčanov (Samé Klamstva – s jemnou death metalovou príchuťou a screamingovú – nasratú Svinská Hra) a na predposlednom (a v podstate aj poslednom) mieste nájdete niečo, čo ste v ich podaní ešte nepočuli.

Štvorka – Čas je síce balada s tematikou nešťastnej lásky, no je to prvá pieseň kedy kapela využila aj ženský hlas – ňou je dievčina menom Romana Riedlova. Taktiež tam nechýba silný textAk by u nás normálne fungovali hudobné média (napr. ak by si rockové radia plnili svoju funkciu a napr. nevybavovali výnimku zo zákona o hraní slovenskej muziky), určite by sa spolu s úvodnou Hriech stala veľkým hitom (nie len u rock/metalového poslucháčstva).

Úplným záverom je cover Good Golly Miss Molly (v originály od Little Richarda), prvý cover od týchto chlapcov. Čo k nemu povedať – neurazí, ale ani nezaujme.

Na záver si dovolím povedať aj menšiu výhradu –  tou je booklet. Nepatrím k tým, čo si naň potrpia, no privítal by som viacej info o CD.  Keďže však hudba je samozrejme dôležitejšia, hodnotím piatimi bodmi.

Lineup:

  • Majo Krátky – Spev, gitary
  • Phill Magala – gitary
  • Jony Omelka – Basa
  • Ľubo Bobák – Bicie

Hosť:

  • Romana Riedlová (Čas)

Tracklist:

  1. Hriech
  2. Samé klamstvá
  3. Svinská hra
  4. Čas
  5. Good Golly miss Molly (LITTLE RICHARD COVER)

Rok vydania: 2016

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.volumeband.sk/index.php
https://www.facebook.com/volumetn/
http://bandzone.cz/volumetn
https://www.instagram.com/volumeslovakia/

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *