The Silent Rage – The Deadliest Scourge

the silent rage the deadliest coverAk nepočítame mená, ako Firewind, Innerwish alebo Rotting Christ treba povedať, že Grécko nemá mnoho kapiel, ktoré si získali obľubu v šírom svete. To však samozrejme neznamená, že sa tam nenachádzajú iné spolky, čakajúce na objavenie.

Jedným z nich sú aj The Silent Rage. Po dvoch EP albumoch (The Silent Rage – 2009, Harvester of Souls – 2011) vydali tento rok prvý full album – The Deadliest Scourge.

Power/speed metal

Nahrávku odštartuje tak trochu exoticky ladené intro – The Singal of War a prvá vec po ňom – My Race Won’t Last ukáže, s akou muzikou budeme mať dočinenia na celej platni. Pôjde o agresívnejší power metal, postavený na dynamických gitarových riffoch, podporený rýchlymi bicími Stamatisa “Revana” Katsafadosa (aj keď treba povedať, že typických dvojkopakových palieb tu veľa nebude).

Spomínané intro trochu naznačovalo využitie exoticky ladených hudobných motívov, no na CD ich veľa nenájdete, čo je dosť škoda. Čo sa týka hudby, tak treba povedať, že muzikanti sa síce snažia aj spevák Steve Venardo dáva do toho všetko. Dôkazom toho sú chytľavé kúsky ako The Right To Dream, Thoughts Collapsed alebo  balada A Piece Of Eden.

Albumu ako celku, však chýba pomyselná pridaná hodnota. Ťažko nájsť nejaký prvok, nejaký moment (s výnimkou vyššie zmienenej trojice), vďaka čomu by jednotlivé songy dlhšie ostali v pamäti. Páni mohli viac využiť orientálne motívy, poprípade si mohli dať viac záležať na atmosfére. Taktiež by som si tu vedel predstaviť aj lepší zvuk – pri ktorom by viac vynikli jednotlivé nástroje.

Konečný verdikt

Verím, že The Deadliest Scourge má šancu nájsť si svojich priaznivcov (napr. milovníkov Mystic Prophecy). Pre mňa je to však len lepší priemer.

Lineup:

  • Steve Venardo – spev
  • Kostas Krikos – gitary
  • Nikos Siglidis – vokály, gitary
  • Steve Tsilivarakos – basa
  • Stamatis “Revan” Katsafados – bicie

Hostia:

  • Apollo Papathanasio – vokál (6)
  • Vladimir “Wolf” Reshetnikov – gajdy, Sopilka (12)

Tracklist:

  1. Signal of War (intro)
  2. My Race Won’t Last
  3. The Deadliest Scourge
  4. Stormwarrior
  5. Between Harmony & Sorrow
  6. Sin of a Pilgrim
  7. Leading the Legions
  8. Proselytize the Masses
  9. The Right to Dream
  10. Thoughts Collapse
  11. A Piece of Eden
  12. Shadow Spirit
  13. Inner Scars

Rok vydania: 2016

Vydavateľstvo: Alone Records

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/TheSilentRageOfficial/
https://thesilentrage.bandcamp.com/releases/
https://open.spotify.com/artist/6W8Ifl0HfzmHx6wZeuh3dy/
https://www.youtube.com/channel/UCIq7RA5Jq-i8o-A1WIwRqJw/

Hodnotenie: 3,5/6


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *