Badmotorfinger – Heroes (EP)

Badmotorfinger Heroes coverAko už bolo povedané pri recenzií albumu sleze rockerov Easy Trigger – Ways Of Perseverance, minulý rok na talianskej scéne bol nesmierne aktívny. Dôkazom toho je aj nový počin od rockerov z Bologne BadmotorfingerEP Heroes.

Na úvod treba povedať, že je tu istá podobnosť s vyššie spomenutou formáciou. Ak si dobre pamätáte Easy Trigger menili frontmana a nového predstavili na spomínanom albume. Niečo podobné sa stalo aj u  Badmotorfinger.

Grunge?

Svoj prvý full album It’s Not The End nahrali v roku 2013 so spevákom Compostom Dal Reverendom. V januári 2015 ho nahradil Luigi “Sange” Sangermano a začiatkom roku 2016 sa rozhodli s ním nahrať nové EP. Aj keď inšpiráciou pre názov kapely je album Soundgarden, grunge v ich tvorbe nenájdete. Orientujú sa skôr na hard rock, sem tam ochutený heavy metalom.

Minialbum obsahuje 6 skladieb – tri nové + tri z predošlého albumu – znovunahrané a prearanžované. Keďže debut kapely nepoznám nové verzie spomínaných piesní nebudem porovnávať so starými.

Riffy

Hlavným poznávacím znamením sú hutne riffy ala Black Sabbath, podporené kvalitnou rytmikou. Spevák “Sange” ma taký, pomerne špecifický hlas – vďaka čomu získala kapela jeden zo svojich poznávacích prvkov.

Prvá skladba Hidden Heroes je taká trochu rozpačitá, ako sa hovorí nemastná-neslaná, ale ďalšie sú na tom lepšie. “Sange” ukáže zaujímavé polohy hlasu (a podporia ho aj ostatní doprovodnými vokálmi) a celkovo oproti prvej sú oveľa chytľavejšie. Štvrtá Badmotorfinger zabŕdne trochu do metalového žánru a chválim aj záverečné – akustické Afterlife a Rebel.

Konečný verdikt

EP Heroes je skvelou ukážkou novej formy Badmotorfinger a potvrdzuje, že angažovanie Luigiho bola dobrá voľba. Snáď sa v podobnom duchu bude niesť aj ďalšia tvorba.

Lineup:

  • Luigi “Sange” Sangermano – spev
  • Alessandro “Alex” – gitary
  • Frederico “Heavyrico” Mengoli – gitara
  • Massimiliano “Tomy” Tommesani – basa
  • Fabio “Barra” Bussolari – bicie

Tracklist:

  1. Hidden Heroes
  2. Needle in My Vein
  3. No Second Chance
  4. Badmotorfinger
  5. Afterlife (acoustic)
  6. Rebel (acoustic)

Rok vydania: 2016

Vydavateľstvo: logic(il)logic Records

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.badmotorfinger.it/
https://www.facebook.com/BADMOTORFINGER.BAND

Hodnotenie: 4,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *