MorduM – And What Is the Truth?

mordum and what coverVážne si začínam myslieť, že neskutočne aktívny label Support Underground a košická metalová scéna vytvorili družbu. Mordum je totiž už tretia formácia (prví boli Black Light, druhí Disconsolate) z metropoly východného Slovenska, ktorá vydáva na tomto labeli svoj album.

Ak by som mal nahrávku zhrnúť jedným slovom, povedal by som “peklo”. Ale pekne po poriadku. Album vychádza v plastovej (jewel case) krabičke, s bohatým a farebne veľmi pestrým bookletom.

Veľmi sa mi páči, že pozadie pod každým textom je tematicky ladené, samozrejme, nechýba foto členov kapely. Úvodný motív zrejme ručne maľovaný a dosť strašidelný. Takže grafika u mňa top.

Poctivý death metal

Hudobne sa pripravte na várku 10 skladieb v celkovej dĺžke cez 41 minút, čiže celkom hodne. Album otvára temné pekelné intro, ktoré je súčasťou prvej skladby. V nej sa dočkáme všetkého, čo budeme na albume počuť, to znamená brutálny death metal starej školy.

Parádne našlapaná rytmika hrá všetky druhy rytmov používaných v death metale. Dobre podsadené riffy, nad nimi výrazný, hlboký spev, čiastočne zrozumiteľný, rytmicky parádne nafrázovaný. V každej skladbe sa dočkáme aj gitarových sól, tie sú stavané skôr melodicky, nevytvárajú pocit chaosu, naopak dobre zapadnú.

Popri brutalite má muzika dosť temnú atmosféru, čomu pomáhajú občasné súzvuky gitár. Čo mi naopak chýba, je výraznejšia basgitara.

CD si nahrávali chalani sami, zrejme v domácom štúdiu.Páči sa mi surovosť vo zvuku gitár a takisto fakt, že bicie hrajú veľmi prirodzene, ak sú aj podporené samplami, tak len minimálne a s citom. A to si ja veľmi cením. Som rád, že sa na Slovensku stále rodia výborné nahrávky, a že aj páni v rokoch držia prápor death metalu pevne v rukách !!!

Verdikt

Výborná práca Mordum a Support Underground !

Lineup:

  • Ľubo Lokša – spev, gitara
  • Roman Korosi – gitara
  • Marek Beluško – basa
  • Gabi Antal – bicie

Tracklist:

  1. God Saves Only Queen
  2. And What Is the Truth?
  3. Dictators
  4. Rise of the Drones
  5. The Process of Digitizing
  6. The Magick Substance
  7. Lord of War or Peacemaker
  8. Poverty
  9. Fanaticism
  10. The Darkness of Altars

Rok vydania: 2017

Vydavateľstvo: Support Undeground

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/mordumsk/
http://bandzone.cz/mordum

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *