Silegrail – Silegrail

Silegrail Silegrail coverDnes si bližšie rozoberieme debutový album českého zoskupenia Silegrail. Najskôr si však zopakujeme základné informácie… Za zoskupením stojí talentovaný, multižánrový hudobník Michal Worek. Medzi ľuďmi, ktorí sa podieľali na tomto CD nájdeme aj známeho slovenského gitaristu Jakuba Tirca.

Na úvod treba povedať, že muzika obsiahnutá na tomto albume je určená hlavne pre náročných poslucháčov – štýlovo sa jedná o progresívny metal a väčšina skladieb sa vyznačuje pomerne zložitou štruktúrou. Piesne sú väčšinou inštrumentálky a spievané sú iba dve Smell of Suicide, a Rivers of Feras.

Priznám sa, že aj ja osobne som mal zo začiatku problém do neho preniknúť, keďže tento štýl veľmi nevyhľadávam. Ale po viacerých vypočutiach som postupne zmenil názor. Všetky skladby obsahujú zaujímavé nápady,  nechýba ani zaujímavá atmosféra (Look into the Past). Okrem zložitých kompozícií ako úvodná The Raven sa tu nachádzajú aj jednoduchšie kúsky, ako už spomenuté Smell of Suicide alebo napr. krásna baladická Goodbye Mrs. Jane (obohatená o nástroje ako viola,husle a čelo).

Záver CD bol pojatý vo veľkom štýle. Nachádza sa tam najdlhšia vec celej platne – Symphony of Progress. Na jej nahratí sa zúčastnil aj Juhočeský filharmonický Orchester. V nej asi najlepšie vyniknú kvality celého zoskupenia. Nechýbajú jej zaujímavé zvraty, dramatickosť – čiže sa určite nebudete nudiť.

Takže aby som to zhrnul. Všetci, čo milujete progresívnu odnož metalu/rocku určite si obstarajte tento album – neoľutujete. Vy, čo máte radi jedoduchšiu – priamočiarejšiu muziku navštívte youtube kanál Silegrail, alebo bandzone a po viacerých vypočutiach určite budete mať záujem obstarať si ho aj fyzicky.

Lineup:

  • Michal Worek – klávesy
  • Jakub Tirco – gitary
  • Lukáš Čunta – basgitara
  • Patrik Sas – bicie

Hostia:

  • Michal Feber – spev (Rivers of Fears)
  • Jakub Sedlák – spev (Smell of Suicide)
  • Antonín Burda & Anna Vaňková – Husle (Goodbye Mrs. Jane)
  • Zuzana Peřinová – Viola (Goodbye Mrs. Jane)
  • Petr Malíšek – Čelo (Goodbye Mrs. Jane)
  • Juhočeská filharmónia – Symphony of Progress

Tracklist:

  1. Introducing Silegrail
  2. The Raven
  3. Smell of Suicide
  4. Goodbye Mrs. Jane
  5. Look into the Past
  6. Rivers of Fears
  7. Disturbed
  8. New Dimension
  9. Symphony of Progress

Rok vydania: 2017

Vydavateľstvo: Ragtime Records

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.silegrail.com/
https://www.facebook.com/silegrail/?fref=ts
http://bandzone.cz/silegrail
https://www.youtube.com/channel/UCcM-8kTFlBk5GyCTpnUm4Aw

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *