Snovonne – Child and The Bitch

Snovonne Child and coverS hudbou zo Slovenska prišiel do kontaktu každý z nás (teda predpokladám). Taktiež si myslím, že s hudbou zo zahraničia to bude rovnaké. Ale s hudobníkom zo Slovenska, ktorý žije a tvorí v USA som sa počas recenzovania ešte nestretol. Teda až doteraz, kým som nedostal úlohu pozrieť sa na zúbok CD-čku Child and The Bitch od speváčky Snovonne.

A začneme hneď zostra, a síce titulnou skladbou. Charakterizoval by som ju nasledovne – kombinácia  hard rocku s heavy metalom s využitím vážnej hudby s nádychom šansónu. Áno, počujete (čítate) dobre, šansón. Taktiež možno počuť, že Snovonne je hlasový chameleón, keď s ľahkosťou prechádza medzi jemnejšími polohami do tých tvrdších, pričom sa neštíti ani tých ,,extrémnejších“, avšak tento posledne spomenutý prejav mi nesadol vôbec. Ale inak speváčka na jednotku.

Pokračujeme s Bullshit, o poznanie svižnejšia a tvrdšia pesnička. Home, pre mňa jednoznačne najlepšia vec, ktorú môžeme na albume počuť hneď dva razy- originál, a taktiež jeho orchestrálnu verziu. Skvelá rocková záležitosť plná emócii. No a keďže bol výborný originál, tak aj orchestrálna verzia vydá za jednotku. Z ďalších skladieb by som ešte zvlášť vypichol Anatomy, a to nie len preto, že už z nej mám skúšku za sebou. Umne vygradovaná pieseň, keď sa z jemnejších pasáží plynulo presúvame do tých tvrdších. Podobne by sa dala charakterizovať aj Best Days. All My Ghosts, jedným slovom majstrovské dielo.

The Child and The Bitch je určite veľmi zaujímavý album, ktorý v sebe nesie viacero vplyvov a hudobných elementov. Zakomponovanie vážnej hudby do rocku a metalu máme možnosť počuť už dlhé roky, avšak vždy poteší, ak sa výsledok podarí, čo sa na tomto albume bezpochyby stalo. Rovnako môže vaše srdce zaplesať pri už spomínanom šansóne, aj keď je badateľný hlavne v dvoch songoch – All my Ghosts The Child and the Bitch.

V rozhovore Snovonne povedala, že na tomto albume bude výraznejší kontrast medzi jemnejšími a tvrdšími pasážami. V princípe je toto tvrdenie pravdivé, ale ak by niekto očakával niečo na štýl death metalu, bude sklamaný. Osobne by som to zaradil niekde medzi hardrock a heavy. Ale určite je tento kontrast v hudbe pozitívom.

Ďalším pozitívom sú bezpochyby zvlášť vymenované songy, ktoré sú veľmi dobré, pričom Home a All My Ghosts sú majstrovské diela. Tu však zároveň nastáva aj problém. Ostatné skladby sú taktiež fajn, s nespornou kvalitou, ale ničím špeciálnym výrazné. Alebo síce originálne, ale predsa rovnaké ako väčšina ostatných z celého sveta. Rovnako malo byť toto CD aj o vyjadrení samej seba, o pocitoch, a podobných srandách…..

Ale znova, okrem vyššie spomenutých kúskov mi hudba neprišla nijak zvlášť nabitá emóciami, resp. vyvolávajúca emócie. Toto sa však určite nedá kritizovať, a ani to neberiem ako negatívum, pretože je na každom jednom jedincovi čo ho chytí za srdce. A to, že môj cor zostal nedotknutý neznamená, že u vás táto hudba nevyvolá nejaké pocity.

Už som spomenul, že Snovonne je výborná speváčka, ktorá dokáže ,,meniť“ svoj hlas podľa potreby. Za ďalšie negatívum ale považujem už spomínaný ,,extreme vocal“.  Chápem, že bol súčasťou koncepcie piesní, ale minimálne mne osobne vôbec nesadol.

V každom prípade, The Child and the Bitch je na rockovej a metalovej scéne výnimočný zjav, ktorý určite stojí za vypočutie. A nie len jedno.

Lineup:

  • Snovonne – všetky nástroje, všetky spevy

Tracklist:

  1. The Child and the Bitch
  2. Bullshit
  3. Home
  4. Sally
  5. Anatomy
  6. Breakdown
  7. Best Days
  8. All My Ghosts
  9. Filth
  10. My Poison’s Made for ME

Rok vydania: 2017

Vydavateľstvo: Rogue Records

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.snovonne.net/
https://www.facebook.com/Snovonne/?fref=ts
https://snovonne.bandcamp.com/

Hodnotenie: 4,6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *