Pain, Dust In Mind – Coming Home Tour part II; 26.4.2017; Club Collosseum – Košice

pain kosice koncert 2017

Chýrny košický Collosseum Club bol už hostiteľom početných zvučných hviezd metalového neba, no famózny Peter Tägtgren zažil svoju premiéru vo východoslovenskej metropole až 26. apríla, kedy sa nám predstavil so svojím projektom PAIN v rámci „Coming Home Tour part II“ za podpory mladej francúzskej kapely Dust In Mind.

Prvotné obavy zo slabšieho záujmu o koncert sa nenaplnili a ľudia predsa len na poslednú chvíľu prišli, i keď povedzme si na rovinu, osobnosť formátu, akým je Peter Tägtgren by si zaslúžil väčší počet hláv, než akým bol iba trochu viac ako priemerne zaplnený klub. Príjemným prekvapením bola hojná účasť nežného pohlavia, predovšetkým v prvých radoch, ktorá si užívala PAIN počas celého vystúpenia.

Úvod

Úvod večera patril už spomínaným Francúzom Dust In Mind a ich female voice industriálnemu metalu, sprevádzaným hrdelným vokálom hlavného gitaristu Damiena Dauscha.  Jedná sa o začínajúcu kapelu, ktorá má na konte len dva plnohodnotné albumy. Do Košíc prišli predviesť obzvlášť ich horúcu novinku Oblivion, ktorá vyšla 7. apríla a odohrali z nej až osem skladieb.

Sympatická speváčka  Jennifer Gervais na čele upútala od prvej chvíle, no v budúcnosti bude musieť ešte na sebe poriadne zapracovať. 

Naživo zneli značne lepšie ako na CD, no s ubiehajúcim časom sa vystúpenie stávalo monotónne, napriek veľkej snahe všetkých členov o kontakt s publikom. Podobne ladených kapiel je vo svete už predsa len dosť a náznak novátorstva sa vyskytne len veľmi zriedka.

Na rozohriatie fanúšikov pred hlavnou kapelou večera, to však postačovalo. S ohľadom na to, že na turné naberajú nové skúsenosti, hodnotím ich výkon v podstate kladne.

dust mind kosice koncert 2017

Hlavný program

Po krátkej pauze a menších úpravách na pódiu si za burácajúceho pokriku, najmä ženskej časti publika, sadá za neónovú biciu súpravu enormne obľúbený David Wallin. Paličky sa v jeho rukách menia na nadpozemský nástroj a odpaľuje Pain In The Ass.

To už ale vybieha na stejdž i zvyšok kapely v zložení Greger Andersson (gitara), zapožičaný basák z kapely Dynazty – Jonathan Olsson a samozrejme hlavný protagonista, motor celého zoskupenia, a vášnivý metalový pracant Peter Tägtgren. PAIN šľape na plný plyn od úplného počiatku.

Peter si koncert užíva, vtipkuje i počas skladieb a miestami hádže pohľady, ktoré v kombinácii s jeho už tradičným odevom – kazajkou, pripomínajú rezidenta psychiatrickej liečebne.

Záhada v podobe mini opony v pravom rohu sa odhalila počas skladby Call Me, na ktorej štúdiovej verzii si zaspieval Joakim Brodén zo Sabaton. Z mixu nám spieva Sabatonista a jeho podobizeň v podobe bábky životnej veľkosti sa zjavuje nad oponou.

Dokonalé divadlo a predstavenie perfekcionisticky prepracované do najmenších detailov. Kvitujem vyvážený setlist, odohrali známe songy The Great Pretender, Dirty Woman, Same Old Song či Hate Me. Metalovú industriálnu diskotéku zakončili povestnou skladbou Shut Your Mouth, počas ktorej Peter posúva mikrofón k fanúšikom v prvom rade a necháva ich odspievať časť skladby.

pain kosice koncert 2017

Záverom veľká vďaka Collosseum Clubu za ďalšiu skvelú akciu, organizátorovi a všetkým zamestnancom za ich profesionalitu. Vidíme sa čoskoro opäť!

P.S: Ako tradične nezabudnite na fotky v galériach. Autorom je ako tradične Stephen 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *