Bloody Hammers – The Horrific Case of Bloody Hammers (EP)

Horory a tvrdá hudba už pár dobrých rokov (desaťročí) nie sú ničím výnimočným, rovnako ani ich spojenie do jedného celku. Veď nejeden umelec si na tejto kombinácii spravil celkom slušnú kariéru. Jedným z nich je aj Anders Manga zo skupiny Bloody Hammers, ktorá sa po vydaní 4 LP albumov rozhodla prísť tentokrát s EP The Horrific Case Of Bloody Hammers. A mojou úlohou bolo pozrieť sa bližšie na toto CD.

Ešte pred tým než prejdem k hudbe, tak musím pochváliť obal, ktorý vyšiel v tomto prípade na jednotku. No a teraz už k muzike. Dovedna máme možnosť počuť 6 skladieb a hneď prvá z nich to rozbalí vo veľkom štýle. Alebo, ak chcete Gates Of Hell. Svižný hardrock/heavy metal, ktorý je doplnený orgánom. Áno, orgánom. Práve tento nástroj je elementom, ktorý vytvára temnejšiu a povedzme desivejšiu atmosféru.

Inak v hudbe absentujú nejaké výrazné aranžmány, ktoré by prevzali túto úlohu. Nasleduje pieseň Blood, platí o nej to isté, čo o jej predchodcovi. Naproti tomu, v songu s názvom Beyond spomalíme, zjemníme – tak sa z neho stáva intímny a atmosférický počin. Supy sa už zlietajú a krúžia nad zdochlinou, a tak pokračujeme s Vultures Circle Overland a All The Colors Of the Dark, kde znova pritvrdíme, a zrýchlime. No a ako to už často býva, na konci opäť spomalíme v Bloodsucker Leads The Dance.

Úvodný a záverečný song, tie by som označil za najlepšie, respektíve za tie, čo ma zaujali zo všetkých najviac. EP The Horrific Case OF Bloody Hammers je v poradí už piatym štúdiovým počinom tejto americkej kapely a autorský rukopis, a značka, ktorú Bloody Hammers za tie roky vytvorila je bádateľná. V praxi to znamená hardrock/heavy metal doplnený o orgán, resp. klávesy. Tie sú potom spoločne s imidžom a textami kapely zárukou zakomponovania hororovej tematiky do hudby.

Čiže na popis albumu The Horrific Case Of Bloody Hammers sa najlepšie zrejme hodí hard and heavy obohatený o orgánové pasáže. Ako som napísal vyššie, máme možnosť počuť tvrdé piesne, ale zároveň sú proti nim v opozícii tie pomalšie, a tak je celé CD výborne vyvážené. Niektoré piesne sú síce možno trochu menej výrazné – Blood, Vultures Circle Overland, ale napriek tomu majú svoju kvalitu a potenciál zaujať poslucháča. Čo ma však najviac mrzí je fakt, že sa jedná iba o EP, a teda obsahuje málo kúskov k vypočutiu.

Keď sa povie hororový žáner, tak by som si v prvom momente, ako spev vybavil extrémny scream. Anders však na to ide cestou melodického prejavu.

Celkovo je The Horrific Case OF Bloody Hammers veľmi podarený album, resp. EP. A to je práve to najväčšie negatívum. Pretože, ak sa mi nejaký album páči, tak chcem čo najviac piesní. 😀

Lineup:

  • Anders Manga – spev, gitary, bicie
  • Engel Mayr – orgán, klávesy

Tracklist:

  1. Gates of Hell
  2. Blood
  3. The Beyond
  4. Vultures Circle Overland
  5. Volle Kraft Voraus
  6. All the Colors of the Dark
  7. The Bloodsucker Leads the Dance

Rok vydania: 2017

Vydavateľstvo: Napalm Records

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.bloodyhammers.com/
https://www.facebook.com/BloodyHammers
https://bloodyhammers.bandcamp.com/

Hodnotenie:5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *