Accept – The Rise of Chaos

Accept The Rise coverOd roku 2014 sa na scéne udialo veľa veci. Vyšlo niekoľko zaujímavých albumov, chystá sa reunion tour Helloweenu, dvaja členovia Gammy Ray vytvorili novú kapelu no nás bude zaujímať nemecká legenda Accept.

V spomínanom roku im vyšiel album Blind Rage a pár mesiacov po tom odišli od nich dvaja dôležití členovia – gitarista Herman Frank a bubeník Stefan Schwarzman.

Nahradili ich Uwe Luis a Christopher Willams. 4. augusta tohto roku vyšla novinka The Rise of Chaos.

Kontinuita 

Prvá vec Die by the Sword svedčí o tom, že až tak veľa sa nemení. Christopher Willams ma síce trochu iný štýl ako Stefan no stále tu nájdeme chytľavé veci plné typických accepťackých gitár (The Rise of Chaos, What’s Done Is Done, Carry the Weight) a samozrejme aj Markov drsný spev podporený zbormi.

Dominujú tu skôr stredné až stredne-rýchle tempá, čo však vôbec nie je na škodu. Chytľavým songom ako Koolaid, Annalog Man (ktorý sa hodí aj na koncerty) to vôbec nevadí.

Výhrady 

Album ako taký chválim, že sa na ňom nenachádza žiadny song, ktorý by sa dal označiť ako pomyselná vata. Mal som síce trochu problém prísť na chuť dvojke Hole in the Hand, no neskôr som si ju obľúbil.

Trochu mi však chýba nejaký typický ,,accepťácky“ hit, ktorý by dlhšie ostal v pamäti, niečo na štýl Fast a Shark, Teutonic Terror…

Konečný verdikt

Tak či tak treba povedať, že The Rise of Chaos patrí k tomu lepšiemu čo sa tento rok urodilo. Nedosahuje síce kvality Blood of the Nations, Restless and Wild, fanúšikov však rozhodne neurazí a zopár kúskov z neho ostane v pamäti aj dlho po prvom vypočutí.

Lineup:

  • Mark Tornillo – spev
  • Wolf Hoffmann – gitary
  • Uwe Lulis – gitary
  • Beter Baltes – basa
  • Christopher Williams – bicie

Tracklist:

  1. Die by the Sword
  2. Hole in the Head
  3. The Rise of Chaos
  4. Koolaid
  5. No Regrets
  6. Analog Man
  7. What’s Done Is Done
  8. Worlds Colliding
  9. Carry the Weight
  10. Race to Extinction

Vydavateľstvo: Nuclear Blast

Rok vydania: 2017

Youtube ukážka:

Linky:
http://acceptworldwide.com/
https://www.facebook.com/accepttheband/

Hodnotenie: 4,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *