Realms of Chaos – The Seed

K tejto nahrávke som sa s prestávkami z rôznych príčin vracal asi mesiac a pol. Death metalovú bandu Realms of Chaos z Banskej Bystrice dali dokopy ľudia, ktorí pôsobili v kapelách Gazdasgrind, The Infinite Within, Dementor a Imperium. Vznikli v roku 2016 a o rok neskôr nahrali svoje promo Spawn.

Pred časom sa im však podarilo podpísať zmluvu so švédskym vydavateľstvom Downfall Records, ktoré im vydalo nekompromisný debutový album The Seed. Ten vznikol v slovenskom SPK Audio a bicie na ňom nahral skúsený americký bubeník Gabe Seebra (Decrepit Birth, The Kennedy Veil, Alterbeast, Possessed, Abysmal Dawn, Beneath, The Faceless) v nejakom lokálnom štúdiu v Californii. Nájdeme na ňom rýchly a technický atmosferický death metal, ale aj nebojácne heavy/thrashové riffy. Spev sem tam splynie s masívnym zvukom gitár, ale to na pekelnej agresivite nič neubralo. Inšpiráciou Realms of Chaos sú asi Morbid Angel, Hate Eternal a Nile. To všetko doplňajú rôzne hudobné zvraty, šialené sola, ultrarýchle tempá a neodmysliteľný chlad temnoty. Akoby sa prebudila príšera z prednej strany obalu. Dobrý artwork je dielom basgitaristu Ondreja ,,Rohana“. Texty hovoria o dnešnej mizantropii, beznádeji, večnej ničote, nihilizme a smrti.

Aj keď tento dosť očakávaný album nesplnil všetky moje predstavy o tomto žánre, je sľubným semiačkom zasiatym do slovenskej extrémnej scény.

Lineup:

  • Martinus – spev, basa, gitary

Hosť:

  • Gabe Seeber – bicie

Tracklist:

  1. Depths (Intro)
  2. Pain Eternal
  3. To Consume
  4. Forces of Opression
  5. World of Worms
  6. Submerged in the Perilous Decay
  7. The Seed
  8. Another Day, Another Skin
  9. Magma Chamber

Rok vydania: 2020

Vydavateľstvo: Downfall Records

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/RealmsOfChaosSVK
https://www.instagram.com/realmsofchaosband/
https://bandzone.cz/realmsofchaos
http://www.youtube.com/c/RealmsOfChaos

Hodnotenie: 4/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *