Novinky z prostredia interpretov Myles Kennedy, Megaherz, Got Blue Balls, Daniel Sárkány

Myles Kennedy – ukážka z chystaného sólo debutu formou videa

8.12.2017

amyk

Na oficiálnom youtube kanáli Mylesa Kennedyho bol zverejnený videoklip k titulnej skladbe jeho chystaného sólo debutu Year of the Tiger (dátum vydania: 9. marca 2018).

Linky:
https:// www.MylesKennedy.com
https://wwww.facebook.com/OfficialMylesKennedy
https://wwww.twitter.com/MylesKennedy
https://wwww.instagram.com/OfficialMyleskennedy
https://www.youtube.com/myleskennedyofficial
https://wwww.napalmrecords.com

Zdroj: Napalm Records Promotion Team

Megaherz – detaily chystaného albumu

4.12.2017

prc

Foto: Kai Swillus / Gestaltungskommando Buntmetall

Nemeckí industrialisti Megaherz sú späť v plnej sile, čo potvrdzuje ich chystaný album Komet. Ten bude vydaný 23. februára 2018.

kom

Tracklist:

  1. Vorhang auf
  2. Komet
  3. Scherben bringen Glück
  4. Horrorclown
  5. Von Oben
  6. Tiefenrausch
  7. Schwarz oder Weiß
  8. Heldengrab
  9. Nicht in meinem Namen
  10. Trau Dich
  11. Nicht genug

CD bonusy:

  • Jagdzeit (Live)
  • Glorreiche Zeiten (Live)
  • Roter Mond (Live)
  • Gegen den Wind (Live)
  • Himmelsstürmer (Live)
  • Für Immer (Live)
  • Unbesiegbar (Bonus)

Album bude dostupný v týchto formátoch:

  • 1 CD Jewelcase (16p booklet, 11 skladieb)
  • 2 CD Digipack (6 stranový Digipack incl. 20p booklet, 11 skladieb + 7 bonusových skladieb, Disc 1: 11 skladieb, Disc 2: 6 live skladieb + 1 bonusová skladba)
  • 2 CD Deluxe Box (6 stranový Digipack incl. 20p booklet, Disc 1: 11 Skladieb, Disc 2: 6 live skladieb + 1 bonusová skladba+ accessoires: circular dog tag, flag, patch, signed autograph card)
  • 2 LP Gatefold (11 skladieb + 6 Live skladieb + 1 bonusová skladba)
  • Digital Album (11 skladieb)

Link na predobjednanie: https://shop.napalmrecords.com/megaherz

Ďalšie linky:
https://www.megaherz.de
https://www.facebook.com/OfficialMegaherz

Zdroj: Napalm Records Promotion Team

Got Blue Balls majú nový klip Empty so zábermi nočného Vancouvru

6.12.2017

Kapela nemusí byť nutne slávna, aby písala dobré pesničky, mala nápaditý vizuál a znela výborne naživo. Na Slovensku je takýchto kapiel hneď niekoľko a jednou z nich, ktorá si razí cestu k stále väčšiemu publiku nielen doma, ale aj v zahraničí, sú Got Blue Balls. Aktuálne o sebe dávajú vedieť videosinglom Empty a plánujú ďalšie turné po Veľkej Británii.

Skupina ovplyvnená rock´n´rollom, punkom, blues a hardcoreom má na konte dve dlhohrajúce platne, rovnomenný debut z roku 2011 a Counting the days z roku 2015. Nový singel Empty naznačuje, že skupina ostáva verná svojmu zvuku a opäť si zakladá na silných textoch. „Spievam o ľuďoch, ktorí v živote prežívajú úzkosť či depresiu a aj napriek tomu, že si to možno ani neuvedomujú, utekajú k alkoholu a iným drogám, čím si možno znepríjemňujú životnú situáciu. My im chceme povedať, že v tom nie sú sami, aj keď si to niekedy myslia. Je dôležité hovoriť o svojich pocitoch a nehanbiť sa niekomu zdôveriť,“ hovorí o novinke spevák Mike Minar.

Podľa slov kapely je téma mentálneho zdravia veľmi aktuálnou témou, no aj napriek tomu nemajú pocit, že sa o nej dostatočne hovorí. Pesničke chceli dodať graficky prepracovaný videoklip, ktorý zachytí jej atmosféru. Na spoluprácu opäť oslovili fotografa a režiséra Anakina Foxa, s ktorým spolupracovali už v roku 2012 na klipe k Smash it apart. Spevák si výsledok pochvaľuje. „Nočná atmosféra Vancouvru, dážď a grafické prvky v klipe dokonale umocňujú pocit z textu a jeho význam.“ K samotnému singlu vznikol aj vizuál, ktorý kapela použila napríklad na Spotify. Jeho minimalistický artwork vymyslela Mikina Dimunová. „Zobrazuje dno prázdneho pohára. Nafotil to Milan Očenáš.“

Rovnako ako Anakinovi Foxovi a Mikine Dimunovej, nechali Got Blue Balls voľnú ruku aj Marekovi Rakovickému, s ktorým singel nahrávali. „Chceli sme, aby vniesli niečo svoje do tejto pesničky a to sa aj podarilo.“ Technickým inžinierom pri nahrávaní bol Tom Lobb z Fresh out of the bus. K novinke si prizvali aj dvoch hostí. Počuť na nej vokál Tomáša Laga z kapely Symbiosis, klavír a synthové nástroje nahral Martina Bukovzy z kapely Adama Ďuricu.

redakciu informoval za skupinu Got Blue Balls PR manažér Edo Kopček

“Všetko je len uhol pohľadu,” pripomína svojou novinkou Daniel Sárkány

4.12.2017

Netreba hneď zúfať a stačí sa na veci pozerať z inej perspektívy. Týmto odkazom prerušil ticho 26-ročný spevák, skladateľ a multiinštrumentalista Daniel Sárkány. Po viac ako roku a pol prichádza s novým singlom o vnútornej obrode.

Ako je to už u Daniela Sárkánya zvykom opäť raz sa vo svojej skladbe zbavuje zlého a zameriava sa na dobré. Po tom, ako sa znovu snažil nájsť nádej v minuloročnom singli Lost, si v kúsku Welcome vzal na paškál zábrany existujúce v každom človeku. “Sú hlavne v nás a jediní, ktorí nám dokážu ukázať, že sa všetko dá riešiť a je to len uhol pohľadu, sú často iba naši najbližší,” nazdáva sa mladý umelec.

V jeho prípade to bola láska. “Priateľka mi ukázala smer a zrazu bolo všetko inak,” opisuje momenty, v ktorých už nemal motiváciu pokračovať. Teraz už poučený chce rozdávať pozitivizmus ďalej. Novou piesňou si dáva za úlohu pripomenúť, že každá maličkosť v našich životoch má význam, aj keď to aktuálne nevnímame.

V príslušnom videoklipe si autor skladby zahaľuje tvár, zatiaľ čo priestor dáva symbolom a atmosfére á la Nirvana. Výraznou zaujímavosťou kúsku je aj to, že Sárkány vôbec nevyužíva svoj deväť rokov obľúbený tvrdý vokál – tzv. scream.

Daniel Sárkány vydal svoje debutové EP s kapelou Drama Queen, pričom ho propagovali koncertmi po celom Slovensku a sčasti aj v zahraničí. Tiež bol súčasťou projektu Marvels of Contrast, no potom sa rozhodol vydať na dráhu solo umelca. Má za sebou single Wish, klavírnu Spomienku za zosnulým dedkom a Lost, kde hľadal stratené.

Tlačová správa

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *