Ossy Pfeiffer (Ignore The Sign) – ,,Namiesto vydania nového materiálu na sólový album som oslovil kamarátov a slávnych muzikantov…”

Meno Ossy Pfeifer pravdepodobne mnohým ľuďom veľa nepovie. Je to nemecký muzikant, ktorý sa mihol v kapelách ako Human Fortress, Moon’Doc a v súčasnosti je jeho hlavným pôsobiskom zoskupenie Yargos… popri ňom však dal dokopy ďalšiu bandu s názvom Ignore the Sign, kde sa obklopil známymi personami Anca Graterol (Rosy Vista), Steve Mann (MSG, ex The Sweet), Lars Lehmann (UFO, Uli Jon Roth)… 23. februára prídu na trh s debutovým albumom A Line To Cross. Ak vás zaujíma, ako vznikla Ingore the Sign, podrobnosti o spomínanom debute, a či prídu aj na Slovensko, tak ste na správnej adrese.

 Ahoj! Ako sa máš?

Ossy Pfeiffer: Veľmi dobre, ďakujem za opýtanie a podporu.

Kapela Ignore the Sign vydáva svoj debutový album A Line to Cross. Aké máš ohľadom toho pocity?

Ossy Pfeiffer: Všetci sme veľmi vzrušení.

Ignore the Sign sa dá v mnohých ohľadoch považovať za super kapelu. Čo bolo hlavným impulzom na jej založenie?

Ossy Pfeiffer: Ignroe the Sign je jednoznačne kapela a nie projekt 🙂
V živote sú situácie, kedy by si mal upustiť od pôvodných plánov a nasledovať inštinkt, čo presne som urobil: namiesto vydania nového materiálu na sólový album som oslovil kamarátov a slávnych muzikantov, čím vznikla reálna kapela. Nezáleží nám na tom, čo chcú ľudia v súčasnosti počúvať, v tomto smere je veľavravný aj názov Ignore the Sign. Členmi som ja, ako spevák a klavesák; Anca Graterol (Rosy Vista, Catena) má na starosť gitaru, a vokály (možno si ju pamätáš z jej turné, počas ktorého navštívila aj Slovensko s Rosy Vista); bývalý The Sweet a súčasný MSG & Lionheart gitarista Steve Mann; basák Lars Lehmann známy, ako štúdiový hráč s britskou legendou UFO, a člen kapely Uliho Jon Rotha (ex-Scorpions); Momme Boe, ako perkusionista a bubeník Kristof Hinz, ktorý akurát dokončil prácu na novom albume od Eloy.

Bolo ťažké presvedčiť členov kapely aby do toho išli s tebou alebo tvoj nápad prijali s nadšením?

Ossy Pfeiffer: Ak mám byť úprimný, tak som skôr tímový hráč, nikdy som sa necítil dobre, ako sólo muzikant. Avšak človek nikdy nevie, kam život povedie a hento bol jediný spôsob, ako si nad všetkým udržať kontrolu.  Čo sa týka kapely, tak som mal šťastie v tom, že členovia sú moji výborní priatelia. Viem, že to hovorí každá skupina, ale u nás to trvá už 30 rokov.Preto nebol problém nikoho presvedčiť a všetci boli hneď za.

Prejdime teraz späť k A Line to Cross. Ako prebiehal proces jeho vzniku?

Ossy Pfeiffer: Každý, kto mal nejaký nápad na pieseň ho uploadoval online ako demo. Potom sme všetko vyberali spoločne, ale taktiež nám pomohol náš priateľ Olly Hahn z nášho vydavateľstva SPV/Steamhammer. Anca a ja sme sa potom venovali produkcii surovým demo verziám v jej FRIDA PARK STUDIO. Potom každý člen nahral svoju časť buď vo vlastnom štúdiu alebo sme sa spoločne stretli vo FRIDA PARK. Olly Hahn bol potom posledné slovo. 😉 Čo sa mi veľmi páčilo bol fakt, že sme mali troch hlavných vokalistov. Ja som naspieval väčšinu piesní, Anca bola absolútne nevyhnutná, nielen pre ,,dofarbenie“ nahrávky, ako druhý vokalista. Je skutočný macher, stačí si vypočuť The Story Isn′t Over, Can′t Find The Door a refrén v Silver Wind. Lars sa postaral o svoju pieseň God With A Million Faces – niečo na štýl Gelnn Hughes.

Osobne považujem tento album za kvalitný multižánrový výtvor s mnohými vplyvmi. Je to výsledkom zloženia kapely Ignore the Sign a vplyvom jednotlivých členov na konečnú podobu piesní?

Ossy Pfeiffer: Presne. Titulný song je najlepšou ukážkou – mnoho vplyvov toho, čo milujeme.

Dúfam, že A Line to Cross nebude jediným albumom kapely Ignore the Sign a je plán pokračovať aj do budúcna…

Ossy Pfeiffer: Určite nie! Je to len začiatok cesty.

Ako to vypadá s koncertami? Kde vás budú ľudia môcť vidieť?

Ossy Pfeiffer: Koncertovať teraz bude jednoduchšie, najmä vďaka nášmu skvelému vydavateľstvu. Máme odohrať toto leto nejaké koncerty v Nemecku a tešíme sa na koncerty, a turné v roku 2019.

Je možné, že by ste navštívili aj Slovensko?

Ossy Pfeiffer: Jednoznačne! Anca nám hovorila, že to bolo neskutočné hrať na Slovensku s Rosy Vista! Skvelá krajina, milý a priateľský ľudia. Nemôžem sa dočkať toho, ako si dám slivovicu 😉

 Zároveň si známy aj svojou sólovou tvorbou. Máš pre fanúšikov prichystané nejaké novinky?

Ossy Pfeiffer: Výsledkom mojej sólo kariéry je kapela Ignore the Sign. Ako som už spomenul, nikdy som sa necítil dobre pracovať, ako muzikant sám. Jediná skutočná sólo vec bolo prvé CD OSSSY- Serum. OSSSY Serum 2.0 bolo nahraté so všetkými členmi kapely. To bol aj dôvod, prečo sme zmenili názov kapely – dať pesničkám novú vlastnú značku 😉

Tak, to bola posledná otázka. Ďakujem ti krásne za rozhovor a zároveň by som ťa rád poprosil o odkaz pre našich čitateľov 🙂

Ossy Pfeiffer: Ďakujem znova za tvoj záujem a podporu. Rock on!

 Youtube ukážky:

Linky:
https://www.ignorethesign.com/
https://www.facebook.com/ignorethesign/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *