Ignore the Sign – A Line to Cross

Superbandy nie sú vecou až tak extra výnimočnou. Predsa len, pri skúmaní hudobného sveta je možné nájsť niekoľko takýchto hudobných telies.

Jedným z nich sú aj nemeckí Ignore the Sign, kde sa stretli hudobníci ako Ossy Pfeifer (Human Fortress, Moon’Doc), Anca Graterol (Rosy Vista), Steve Mann (MSG, ex The Sweet), Lars Lehmann (UFO, Uli Jon Roth) 23. februára uzrel svetlo sveta ich debutový album A Line to Cross.

Hneď úvodná skladba Saviors Of Rock všetkým poslucháčom ukáže, čo môžu od tohto albumu čakať, pričom meno piesne je akousi predzvesťou. Energický, pohodový rock s výraznými klávesmi, silnou melodickosťou a obojpohlavnými vokálmi.

Príjemný úvod, a my pokračujeme vecou priamou titulnou. Tá už trošku spomalí a môžeme sa ponoriť do ešte pokojnejších vôd. No Way Home opäť trochu viac šliapne na plynový pedál a udrie na tvrdšiu nôtu, a osobne by som tento kúsok označil spolu s predposledným Silver Wind za to najlepšie, čo A Line to Cross ponúka.

Číslo štyri si pre seba uchmatol song Brother, ktorý zas a znova viac spomalí, a zasiahne temer až do popových vôd. A takto by sa dal popísať celý album A Line to Cross.

Rýchlejšie a tvrdšie piesne sa striedajú s tými pomalšími. Nutné je však dodať, že tým dostáva celá nahrávka väčší a hlavne bohatší rozmer. Rovnako bohatá a ,,farebná“ je aj inštrumentálna stránka v každom jednom songu.

Výrazné klávesy, gitary vydávajúce okrem množstva dobrých riffov aj dostatok melodiky a hlavne už spomenuté striedanie vokálov. Práve tento element by som označil za najsilnejšiu zbraň tejto bandy. Okrem výrazného obohatenia celej hudby máme možnosť počuť paletu skvelých speváckych výkonov, ktoré tvorbu kapely Ignore the Sign posúvajú znova o level vyššie.

Vlastne celkovo, k hudbe samotnej nemám žiadne výhrady, nakoľko všetci zainteresovaní odviedli svoju robotu viac než len dobre. Jedinou nevýhodou bola nevýraznosť niektorých piesní. Ťažko povedať, či tie výborné dali látku tak vysoko, ale jednoducho kúsky ako Can’t Find The Door, Brother,  God With alebo Million Faces mi absolútne nesadli.

To však nič nemení na tom, že kapela Ignore the Sign nám ako svoj debut prichystali kvalitný, a určite zaujímavý album. Pohodový rock, ktorý nikoho neurazí, a naopak, verím, že mnoho ľudí zaujme.

Lineup:

  • Ossy Pfeiffer – spev, klávesy
  • Anca Graterol – vokál, gitary
  • Steve Mann – gitary
  • Lars Lehmann – basa
  • Momme Boe – perkusie
  • Kristof Hinz – bicie

Tracklist:

  1. Saviors Of Rock
  2. Line To Cross
  3. No Way Home
  4. Brother
  5. The Story Isn’t Over
  6. When Words Ain’t Enough
  7. God With A Million Faces
  8. Sweet Lady
  9. Days Of Thunder
  10. Behind The Wall
  11. Can’t Find The Door
  12. Silver Wind
  13. Looking In The Sun

Rok vydania: 2018

Vydavateľstvo: Steamhammer/SPV

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.ignorethesign.com/
https://www.facebook.com/ignorethesign/

Hodnotenie: 4,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *