Surgery – Pulled by the Rope (EP)

surgery pulled coverNa popradské zoskupenie SURGERY som narazil pri brázdení na bandzone, ich muzika sa mi páčila, tak som ich oslovil s prosbou o nahrávku a chalani my vyhoveli…tak  Vám ju predstavujem. Jedná sa o klasické CDr s farebnou potlačou a jednoduchým farebným obalom, ktorý ale vyzerá dobre a rozhodne zaujme na prvý pohľad.ˇ

Čo sa týka obsahu – na EP sa nachádzajú štyri skladby nesúce sa v duchu klasického death metalu s občasnými thrash prvkami. Skladby sa nesú prevažne v stredných tempách, sem tam spomalenie, občas zrýchlenie, nejaké zbesilé klepačky tu ale nehľadajte.

Myslím, že chalani sú odchovaní na ,,old school“ veciach, nepotrebujú sa špárať v novších trendoch ani v rôznych klonoch ,,coere“, proste si hrnú ten svoj buldozér vpred, neodbočujúc od zavedených a rokmi preverených postupov.

Veľmi vkusne zahŕňajú do muziky nevtieravé melódie, ktoré sedia ako riť na šerbli a neotravujú. Vokál klasika – hlboký death metalový murmur, žiadny grciak a kvikač. Stará klasika, ktorá síce neprináša nič nové, ale rozhodne poteší.

Vyzdvihovať jednu skladbu nebudem, všetky su rovnocenné dobré. Zvukovo je takisto všetko v najlepšom poriadku, zrozumiteľné, husté, hutné, skrátka tak ako ma byť.

P.S.: Recenzia prvýkrát vyšla v už neexistujúcom zine Axe in your head.

Lineup:

  • Rasťo – spev
  • Rado – gitary
  • Zdenko – gitary
  • Tomáš Hrabkovský – basa
  • Shilar – bicie

Tracklist:

  1. Especially
  2. Pulled by the Rope
  3.  Brutality
  4. Useless

Rok vydania: 2010

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/Surgery.Poprad/
http://bandzone.cz/surgery

Hodnotenie: 4/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *