Sebastien – Behind the World (EP)

Sebastien Behind coverČeská republika je známa aj veľkou power metalovou scénou. Dôkazom sú bandy ako Rimortis, Eagleheart, alebo Sebastien.

Poslední zmienení sa vyznačujú hlavne množstvom zahraničných hostí na svojich nahrávkach (Fabio Lione, Roland Grapow, Zak Stevens…) , zvyknú koncertovať aj v Nemecku a vystúpili aj na svetoznámom Wackene.

Od roku 2015 spolupracujú s nemeckým vydavateľstvom Pride & Joy Music. Posledný full album Act of Creation im vyšiel min rok  a 1. februára tohto roku digitálne vydali 4 skladbové EP Behind the World. Aj na ňom nechýbal špeciálny hosť – spevák megapopulárnych Beast in Black – Yannis Papadopoulos.

Osobne som očakával, podobný materiál ako už spomenutý album, ale skladby sa oproti spomínanej nahrávke odlišujú. Behind the World znie oveľa menej agresívne. Poznávacie znaky Sebastien však zostali zachované.

Nechýba výrazne hitový power metal s veľkým podielom elektroniky  a hlavne vynikajúci spev frontmana Georga Raina. Aj tu využíva rôzne zaujímavé polohy svojho hlasu. Čo sa týka spomínaného hosťa ten síce neurazí, ale ani výraznejšie nezaujme.

Nájdeme tu aj baladu – ňou je záverečná pieseň Mirror on the Wall. Nie je vyslovene zlá, ale  taká Queen of the Stars z predošlého albumu bola lepšia.

EP Behind the World je pekným obohatením diskografie týchto Čechov. Melodici určite nebudú sklamaní.

Lineup:

  • George Rain – spev, gitary
  • Andy Mons – gitary
  • Petri Kallio – basa
  • Pavel “Dvorkys” Dvorák – klávesy
  • Lucas R. – bicie

Hostia:

  • Yannis Papadopoulos

Tracklist:

  1. Behind the World
  2. Fight for Love
  3. Sweet Desire
  4. Mirror on the Wall

Rok vydania: 2019

Vydavateľstvo: Pride & Joy Music

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.sebastienofficial.com/
https://www.facebook.com/sebastienband/
https://www.instagram.com/sebastien_band/
http://bandzone.cz/sebastien

Hodnotenie: 4,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *