Sebastien – Act of Creation

Sebastien Act coverČeskí power metalisti Sebastien patria medzi tých interpretov, ktorým sa svoje kvality podarilo ukázať aj mimo domovskú krajinu. Na ich predošlých počinoch sa objavili hostia ako Fabio Lione, Tony Martin, Zak Stevens… Okrem toho absolvovali aj európske turné s Masterplanom, Circle II Circle a zahrali sa aj na legendárnom festivale Wacken Open Air v Nemecku (a to bez víťazstva v súťaži typu Wacken Metal Battle).

K nahrávaniu nedávno vydaného tretieho albumu Act of Creation narozdiel od minulosti pristúpili ináč. Nespolupracovali už s Rolandom Grapowom aj počet hostí bol obmedzený na minimum. To si zaslúži oceniť. Predsa je lepšie keď sa kapela spolieha hlavne sama na seba.

Moderný sound

CD dominuje hlavne moderný sound, výrazná elektronika a občasne zabŕdnutie do popových vôd. Aj keď som skôr konzervatívnejší poslucháč, myslím si že vo väčšine piesní to nie je zle. Tieto prvky v spojení s gitarami a Georgovým hlasom majú svoje čaro (Act of Creation, No Destination, Wake up…).

Výnimkou je ale pár kúskov, keď to s elektronikou) trochu prehnali – teda My Empire a Winner. Milovníkov tradičného power metalu poteší určite dvanástka s veľmi chytľavým refrénom – Full Moon Child. Škoda že pod. kúskov tu nie je viac.

Potešia sa aj tí, čo majú radi balady. Nachádzajú sa tu dve, resp. tri. Konkrétne Queen from the Stars, Hero a  na úplný záver kapela umiestnila českú verziu  Queen from the Stars – V síti štěstí. Všetky sa nesmierne vydarili – v nich pekne vynikne Georgov hlas.

Konečný verdikt

Aj keď Act of Creation ocenia hlavne milovníci modernejších kapiel (Serenity, Firewind), určite by mu mali dať šancu aj konzervatívnejší poslucháči. Možno nezaujme na prvýkrát, no po viacerých vypočutiach určite oceníte jeho kvality.

Lineup:

  • George Rain – spev, gitary
  • Andy Mons – gitary
  • Petri Kallio – basa
  • Pavel “Dvorkys” Dvorák – klávesy
  • Lucas R. – bicie

Hostia:

  • Apollo Papathanasio – spev (skladba 11)
  • Marián “Mayo” Petranin – spev (skladba 8)
  • Djordje “George” Erič – gitary (lead) (skladba 9)
  • Kristýna Dostálová – spev (skladbas 2, 10)
  • Vendula Skalová – doprovodný vokál (skladby 1,2,3,4,5)

Tracklist:

  1. Act of Creation
  2. No Destination
  3. Wake Up
  4. Amy
  5. Evermore
  6. My Empire
  7. Queen from the Stars
  8. Winner
  9. Heal My Soul
  10. Promises
  11. Die in Me
  12. Full Moon Child
  13. Hero
  14. V síti štěstí

Rok vydania: 2018

Vydavateľstvo: Pride & Joy Music

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.sebastienofficial.com/
https://www.facebook.com/sebastienband/
http://bandzone.cz/sebastien

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *