Seth (Phylactery) – ,,Album je koncepční takže v pozadí textů můžete najít i jistý avšak nejednoznačný příběh”

Seth 2018Jednou z kapiel, ktorá tento rok vydala album pod hlavičkou známeho labelu Support Underground sú aj brnenskí Phylactery. Na ich debute Aeber nájdete moderný death metal, s množstvom brutálnych pasáži a občasnými presahmi do technického deathu, slamu ale aj black metalu. Pre bližšie info si prečítajte tento rozhovor s frontmanom Alešom Krupicom, ktorý je známy aj ako Seth: 

Ahoj, Kapela Phylactery vydala svoj debutový album Aeber.  Ako prebiehal proces jeho vzniku?                                  

Seth: No vlastně probíhal docela dlouho (cca 2 roky), ale to především v pilování jednotlivých částí. Vzhledem k tomu, že Dominik napsal prakticky celou osu hudby a texty tak to mělo hodně členů dost ulehčené.

Některé písně jako Diablo Code, nebo The Grand Abomination nemají  podobu jako měly dříve, ale s tím jak se vyvinuly jsme maximálně spokojeni. Nedílnou součástí byl samozřejmě proces nahrávání, který se nám bohužel proti plánu protáhl kvuli nemocem.

Mohol by si ho pár slovami popísať fanúšikom?

Seth: Použiju možná slova fanoušků samotných. Jedná se o brutálně divoké bestiální death-metalové album s hudebními přesahy do tech-deathu, slamu, ale i black metalu. Album je koncepční, takže v pozadí textů můžete najít i jistý avšak nejednoznačný příběh. Každopádně ať si tam najde každý co chce.

Koncepčný album

Povedz niečo viac o tom koncepte.

Seth: Je to vlastně trochu červená knihovna. Jeden borec přebere jinému borci babu. Ten spáchá sebevraždu a v pekle se rozhodne pomstít bez emocí. U toho mu ale ukápne slza, takže zaprodá duši ďáblu, aby mu pomohl vyvolat armádu.

Zavraždí nejdřív svého soka, pak tu ženskou a nakonec vyvraždí s armádou celé město. V průběhu je popsáno několik sebereflexních myšlenek hlavního hrdiny.

Sú na ňom nejaké výrazné rozdiely oproti vášmu demo debutu z roku 2016?

Seth: V podstatě i na tomto albu jsou naše první dva demo tracky – AsylumUnder The Red Sun. Jsou tam drobné rozdíly v textu a trochu jinak udělaný zvuk.

Znamená názov Aeber niečo konkrétne?

Seth: Na to by asi měl odpovídat někdo jiný než já, ale dohodli jsme se, že význam zveřejňovat nebudeme 😉 Je to trochu explicitní.

Kto je u vás autorom hudby a textov?

Seth: Dominik a zase jen Dominik. Pozoruhodné je, že toto album psal přibližně mezi 16tým a 18tým rokem svého života.

Na albume treba oceniť aj grafickú stránku, o ktorú sa postaral Pedro Sena. Ako vznikla táto spolupráca?

Seth: Chtěli jsme něco opravdu kvalitního, a náš bubeník Mira Pedrovu práci dlouhodobě sleduje. Kontaktovali jsme jej a on nám poslal několik návrhů i v rámci informací, které měl k ději alba. Hlavní Pedrova deviza je, že opravdu nic nepodcení a dokud není klient spokojen, upravuje dle potřeby.

Phylactery 2018

Spolupráca s Support Undeground

Ako ste sa dali dokopy s vydavateľstvom Support Undeground, pod ktorým vyšiel album Aeber ?

Seth: Chtěli jsme album jednoznačně vydat pod labelem ale po několika mailech, na které nám neodpověděli ani Napalm Records ani Seasons Of Mist 🙂 jsme objevili malý tuzemský label, který se opravdu dobře stará o undergroundové kapely.

Tak jsem jednoho dne „Koníkovi“ zavolal, řekli jsme si podmínky a plácli jsme si. Jsme rádi, že nám album mohl i na našem křestu pokřtít.

Koncerty

A čo koncerty? Je možné, že by sme vás uvideli aj na Slovensku?

Seth: Aktuálně máme v plánu tuším 3 vystoupení v České Republice v Brně a v Ostravě, nicméně jedeme v omezeném provozu, protože se náš baskytarista učí na státnice. Od léta bychom ale rádi začali koncertovat na plno a SR se samozřejmě vyhnout nechceme.

Mohol by si niečo povedať o živote členov pomimo kapely?

Seth: Nemůžu moc mluvit za ostatní, tak snad tak okrajově – jsme 3 pracující, 2 studující, máme rádi death metal, a jsme pro každou špatnost. 🙂

Tak to bola posledná otázka. Veľmi ti ďakujem za rozhovor a rád by som ťa poprosil o odkaz pre našich fanúšikov.

Seth: Taky děkujeme! Podporujte underground!

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/phylacteryband/
http://bandzone.cz/phylactery
https://phylactery.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/channel/UCAiply4XS6PsOpMLwij0j2g

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *