Geisterfels – La névrose de la pierre

Geisterfels La névrose coverPočiatky francúzskych Geisterfels siahajú do roku 2013. Zakladateľkou kapely je Nebel. V roku 2015 sa pripojil  Aldébaran (Darkenhöld), o rok na to Aharon (Griffon). Čiže spojili sa Nebel  (Céline Rosenheim) so svojimi nápadmi, textami a celkovou víziou skladieb; Aldébaran (Guillaume Vrac) , ktorý sa postaral o všetky nástroje. Tak sa vytvorilo povestné puto – skladateľ a interpret.  Na CD môžete okrem iného počuť vplyv Aldébaranovej domovskej formácie Darkenhöld. Veľmi silná dvojica. Uzatvára ju „chrlič“ Aharon. Ten nepatrí medzi vrcholových black metal spevákov, no výborne pochopil úlohu v tomto zoskupení. Vo výsledku to malo pozitívny dopad.

Príbeh albumu La névrose de la pierre sa odohráva v 19. storočí vo Nemecku. Opisuje cestu Francúzskeho básnika po údoliach Rhine and Mosel. Počas cesty natrafil na veľké množstvá hradov. Mnoho z nich bolo zničených, alebo chátrajúcich. CD poukazuje na mizériu chátrania hradov. Pochopiť tému CD je ťažké, no ak sa vám to podarí máte pred sebou skvelý príbeh.

Pesničky nie sú príliš dlhé, ale ani krátke.. najdlhšiu skladbu nájdete pod názvom Im Leben, 6. minút. Priamo ku poslucháčovi.. tzv. „in your face.“ Plynulo prechádzajú do tej nasledujúcej. Okrem spievaných kúskov tu nájdete aj nádhernú inštrumentálku „Il neige sur l’Eltz“, plnú vynikajúcich melódií. Samozrejmosťou je aj stredoveká atmosféra.

Texty sú prevažne vo francúzštine, nájdete aj nemčinu. V tomto podaní má spev iné rozmery. Spevák len „nekričí“, ale pochopil skladby a nikdy to neprehnal.  Mixom a masteringom palec hore! Takto si predstavujem pravú black metalovú produkciu – surová temná a živá. Basu môžete krásne počuť. Tremolo je ako na dennom poriadku.

Obal:  Autormi celého, veľmi vydareného artworku sú Aharon a Nebel. Chválim aj  samotné logo. Začiatočné G Môžu použiť ako symbol skupiny. Užitočné a rozumné.

Zhrnutie: Geisterfels dokázali pekne spojiť agresiu s melódiou.  Takto to vyzerá, keď sa stretnú správni ľudia v správny čas. Dovolím si ich označiť za vychadzajúcu black metalovú hviezdu. Ak si udržia kvalitu hudby a imidž, raz budú na vrchole. Hodnotenie dávam takéto pretože si myslím, že majú na viac a  to najlepšie ešte len ukážu.   Pre nás to znamená, čakanie. Toto nie je CD do vlaku, alebo  na beh. Je potrebné si sadnúť, zobrať  do ruky bootleg a nechať sa viesť príbehom. Nebel má talent, a správnych ľudí pri sebe.

Veľmi odporúčam!

Lineup:

  • Aldébaran: Gitara, bicie, basa, klávesy
  • Aharon: Spev
  • Nebel: Kompozície, texty

Hosť:

  • B.- Spev (doplňujúci) na „Der Tod und die schwarze Gräfin“

Tracklist:

  1. Les ruines du castel
  2. La sentinelle du Rhin
  3. Im Nebel
  4. Il neige sur l’Eltz
  5. Geisterfels
  6. Der Tod und die schwarze Gräfin
  7. La chapelle recousue
  8. Puis vint la chute

Rok vydania: 2017

Vydavateľstvo: Six Raw Records

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/Geisterfels-730735943766643/
https://geisterfels.bandcamp.com/releases
https://www.youtube.com/user/CelineRosenheim

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *