Sorrowful Land – I Remember

sorrowful land i remember coverV poslednej dobe mám s metalovou hudbou z Ukrajiny len tie najlepšie skúsenosti, hlavne čo sa týka doom metalu. A tak, keď sa naskytla možnosť zobrať na recenziu druhý album kapely Sorrowful Land z Charkova pomenovaný I Remember, neváhal som ani chvíľku.

Veľmi podstatnou vecou ohľadom skupiny je fakt, že má iba jedného člena Maxa Molodtsova, ktorý je tým pádom aj hlavným autorským mozgom. Avšak už od prvých tónov je zrejmé, že ak sa stretne obrovský talent s citom pre správnu atmosféru, na napísanie kvalitnej hudby bohato stačí len jeden človek.

Masterpiece

Max  bez akýchkoľvek pochýb spĺňa vlastnosti napísané vyššie, čiže vo výsledku dostávame 6 doom metalových klenotov. Každá jedna pieseň je takmer ako samostatný album – bohatá kompozícia, rozumne vyvážená kombinácia tvrdších a jemnejších pasáží, skvelé inštrumentálne výkony a stále jedinečný originál.

Nad tým všetkým tkvie priam až mrazivá, temná atmosféra. Za všetko hovorí úvod zrejme najosobnejšej piesne A Father I Never Had. Snímam pomyselný klobúk z hlavy. Druhou zaujímavou, a nemenej podstatnou vecou je prítomnosť viacerých hudobníkov z iných kapiel, ktorý sa na I Remember objavili ako hostia.

Napríklad Daniel Arvidsson, alebo ukrajinsky doom metalový „guru“ Vlad Shahin. Plus ďalší skvelí muzikanti, taktiež prevažne na vokálnom poste. No a že si všetci zúčastnení taktiež odviedli svoju prácu na výbornú je snáď zbytočné hovoriť. Opäť veľmi rozumne vyvážená kombinácia čistých vokálov a growlov priam hladí naše zvukovody.

Zmena spevákov v každej piesni je taktiež zaujímavé spestrenie. V jednej piesni si dokonca zaspieval aj Max v už spomínanej A Father I Never Had, pričom mu to spieva rovnako dobre ako hrá.

Zhrnuté a podčiarknuté

Nech to teda nezdržujem, opäť je to skvelý doom metalový album, ktorý by mal byť vpísaný do histórie celého žánru.

Lineup:

  • Max Molodtsov – spev, gitary, basa, klávesy, programovanie bicích

Hostia:

  • Vito Marchese – gitary (skladba 5)
  • Kaivan Saraei – spev (skladba 1)
  • Daniel Neagoe – spev (skladba 2)
  • Evander Sinque – spev (skladba 4)
  • Vladislav Shahin – spev (skladba 5)
  • Daniel Arvidsson – spev (skladba 6)

Tracklist:

  1. And Wilt Thou Weep When I Am Low?
  2. When the World’s Gone Cold
  3. A Father I Never Had
  4. Weep On, Weep On
  5. I Am the Only Being Whose Doom
  6. The Kingdom of Nothingness

Rok vydania: 2018

Vydavateľstvo: Solitude Productions

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/sorrowfulland/
https://www.instagram.com/sorrowful_land/
https://open.spotify.com/artist/2uPqDLBZqeIsLKy8bqp2Og/
https://sorrowfulland.bandcamp.com/album/i-remember/

Hodnotenie: 6/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *