Lividity – Perverseverance

Vo svete hudby to už tak niekedy býva. Jeden obal povie viac ako tisíc recenzií. Presne to je aj prípad death metalových „maniakov“ Lividity, ktorí si pre svojich fanúšikov pripravili nový album Perverseverance. A ako som už naznačil vyššie, obal tejto nahrávky nás dopredu pripraví na šialenú, perverznú a smrtonosnú jazdu.

Všetky tieto predpoklady sa ukážu, ako úplne pravdivé hneď s prvými tónmi romantickej Kill Then Fuck. Nekompromisná death metalová jazda plná skvelých riffov, hnilobnej atmosféry, poetického textu a growlu, miestami zasahujúceho až do slamu. Jednoducho povedané, vo všetkých 12 kúskoch, kapela servíruje svojim poslucháčom presne to, čo si žiadajú ľudia s najtemnejším hudobným vkusom.

Piesňam nechýbajú zaujímavé názvy – The Pussy Horde, Cumming With Labial Pulp, Violated In The Vatican. V praxi to znamená, že celá nahrávka prepláva pod vlajkou brutal death metal v rýchlom, prípadne strednom tempe – veď niektoré trvajú len niečo okolo minúty a pol. A hoci sa minutáž posledných dvoch skladieb prehupne cez dĺžku 5 minút, rozhodne nečakajte žiadne balady. Ako som už povedal, poctivý a zároveň šialený death metal pre tých „najotrlejších“ fanúšikov mŕtveho kovu. Osobne ma však prekvapilo väčšie množstvo dramatických pasáži, resp. hovoreného slova na začiatku piesní. Stále však nepôsobia rušivo, skôr naopak, dotvárajú kulisu pre „emotívne“ príbehy prebiehajúce v textoch.

Čo dodať na záver, ak patríte k fanúšikom extrémnej hudby a trochu úchylnejších textov, tento album bude pre vás jeden z top albumov tohto roku. Bez pochýb však zaujme aj nejedného fanúšika iných žánrov v metalovej hudbe, ktorý dokáže oceniť kvalitu.

Lineup:

  • Von Young – vokály, gitara
  • Dave Kibler – vokály, gitara
  • Jake Lahniers- basa, vokály
  • Garrett Scanlan – bicie

Tracklist:

  1. Kill Then Fuck
  2. The Pussy Horde
  3. Meat For The Beast
  4. Cumming With Labial Pulp
  5. Whore Destroyer
  6. Bitch Cunt Fuck
  7. Violated In Vatican
  8. parasitic Infestation
  9. Something´s Dead
  10. Tampered Flesh
  11. Pussy Lover-Salivation
  12. Perverseverance

Rok vydania: 2018

Vydavateľstvo: Metal Age Productions

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/lividityofficial/
https://open.spotify.com/artist/0dOmn7N6ne7WeBWd4jEO6z?si=8V0Y4I_NT1i2823G_u4w6A

Hodnotenie: 4,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *