Etterna – Chaotic

etterna chaotic coverĽuďom, ktorí sledujú aj domácu hudobnú scénu, poprípade pravidelne čítajú metal/rockové ziny (náš Metalmania-Magazín, rocker.sk, Spark, hardmusicbase…) určite neuniklo, že v meste Prešov už nejaký čas existuje zaujímavá formácia Etterna.

Dokopy sa dali v auguste 2016 a mnoho členov už predtým pôsobilo v rôznych formáciách (SunRain, Khadaver). Koncom minulého roka im pod americkým vydavateľstvom Sliptrick records vyšiel debutový album Chaotic. Ešte pred jeho vydaním boli k niekoľkým songom natočené videoklipy.

Hlavné poklady

Muzikou Etterny je originálny progresívne ladený melodický metal, ktorý dokáže zaujať aj náročného poslucháča, ale aj tých, ktorí nemajú záľubu v príliš komplikovaných kompozíciách.

Piesne sú postavené na zaujímavých riffoch dua Adam Maňko/Feral Infernis. Tie doplňa veľmi kvalitné rytmické duo Martin Fides a Tomáš Višňovský, a pomyselnú korunku krásy tomu nasadzuje Ady Hnat so svojím špecificky zafarbeným hlasom.

Okrem progresívnejších skladieb na tomto albume (Swan, Desert Ruins) majú aj piesne s tzv. hitovým potenciálom (Secreto en Fragopolis, Demon). Nájdeme tu aj peknú baladičku Betrayed Love. A keďže celkovo CD má viac než 47 minút, ich muziky si užijete viac než do sýtosti.

Čiže aby som to zhrnul

Chaotic patrí medzi albumy, ktoré majú potenciál obstáť v celosvetovej konkurencii. Jedinou ,,chybičkou krásy“ (myslím to samozrejme veľmi nadnesene 😉 ) je snáď to, že vyšiel iba v klasickej CD podobe. Nejaká reedícia v digipack formáte alebo aj v LP v budúcnosti by možno  nebola od veci.

Lineup:

  • Ady Hnat – spev, gitary
  • Feral Inferis – gitary
  • Adam Maňko – gitary
  • Luxin Tenebris – bicie

Hosť:

  • Martin Fides – basa

Tracklist:

  1. The Grand Opening (instrumental)
  2. Swan
  3. Secreto en Fragopolis
  4. This Moment
  5. My Guidance Home
  6. Before Our Lives
  7. The Independent Dreamland
  8. Demon
  9. Betrayed Love
  10. Desert Ruins
  11. Secreto en Fragopolis (radio edit)

Rok vydania: 2018

Vydavateľstvo: Sliptrick Records

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.etterna.eu/
https://www.facebook.com/etterna.eu/
http://bandzone.cz/etterna
https://www.youtube.com/channel/UCSKsZDKld2Lgdyw71gTNofg

Hodnotenie: 6/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *