CBF – Malvarma

CBF Malvarma coverPražské kvarteto CBF  nám po dvoch rokoch od debutového EP prináša plnohodnotný debut ““. Od spomínaného EP sa v kapele dosť zmenilo – v prvom rade je najpočuteľnejšia zmena na poste speváka. V ďalšom je to skladateľská zručnosť. OK, takže čo nás na 31 minút trvajúcom CD čaká ?

Po úvodnom ruchovo/gitarovom intre chalani vytasia svoje zbrane v divokej “Fool’s Cemetery”. Výborný thrashing vo vysokom tempe, drhnutý riff a šialený spev. Chvíľkové spomalenie a opäť divoká jazda.

V štvorke “The Great Dreamer” sa dočkáme ťahavej pomalej pasáže s kvílivým sólom. Pre mňa topka “Putraj Beboj” prináša skvelý slayerovský úvodný riff, pomalú bažinu so sólom, následne divoký mosh a skandovaný refrén. Nadskakujem na stoličke a súhlasne pokývam hlavou – toto môžem.

“Life is an Open Grave” otvára výborný technickejší riff, opäť skandovaný pokrik, chrochtám blahom !!! Veľmi príjemným spestrením je funky/jazzová vsuvka v “Easy Way Out”, nuž a posledná skladba na albume, “Forbidden Dreams”, je síce o poznanie kľudnejšia ako zvyšok albumu, ponúka iný pohľad na kapelu, mne sa však páči. Je taká “na zamyslenie”. Skvelá práca.

Album sa nahrával v Hellsounde, čo bol skvelý krok, nepamätám si thrashovú nahrávku, ktorá by bola realizovaná práve tam, takže zvukovo iná, ale výborná.

Uvedomujem si, že EP “With the Fishes” bolo fanúšikmi prijaté rozpačito, ja si ale myslím, že malo svoje čaro divokosti a uletenosti. Novinka je na tom podstatne inak, kapela skrátka dozrela, i keď verím, že je to stále tá istá uletená partia týpkov s pivkom v ruke :).

Chválim zmenu na poste vokalistu, Kryštofov prejav je občas mierne schizofrenický, ja s ním ale nemám najmenší problém. Takisto oceňujem celkovú kvalitu hudobného materiálu a v neposlednom rade zvuk nahrávky. CBF spravili výborný album, ku ktorému sa budem rád vracať. A už nechci slyšet ani slovo :).

Lineup:

  • Kryštof Eicher – gitara, spev
  • Adam Vajner – gitara, doprovodný
  • Jenda Lapáček – basgitara
  • Honza Šole – bicie

Tracklist:

  1. Hellsound Madness (instrumental intro)
  2. Fool’s Cemetary
  3. Goodbye Pogo
  4. The Great Dreamer
  5. Aimin’ High
  6. Putraj Beboj
  7. Them Against Us
  8. Life Is an Open Grave
  9. Easy Way Out
  10. Forbidden Dreams

Rok vydania: 2018

Vydavateľstvo: Support Underground

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/coldbloodedfish
http://bandzone.cz/coldbloodedfish
https://soundcloud.com/coldblooded-fish

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *