Zodiac – Starving for Flesh

zodiac straving for cover

zodiac straving for cover Vo väčšine prípadov to tak býva, že samotný obal albumu toho napovie veľmi veľa o hudbe samotnej. Občas sa to však môže obrátiť a grafická stránka je trochu zavádzajúca.

Ako aj v prípade albumu Starving for Flesh od skupiny Zodiac. Skupinka kanibalov pojedajúcich čerstvo upečené ľudské mäso, minimálne mne to evokovalo niečo na štýl brutal death metal.

Hlad po mäse

Výsledok však už nie je taký jednoznačný, pretože už s prvými tónmi úvodnej a zároveň titulnej skladby, začína byť jasné, že máme dočinenia s trochu pestrejšou kombináciou žánrov. Konkrétne melodický metal s množstvom tvrdých pasáží (občas skĺznucích do brutalu, oldschool) prešpikovaných gitarovými sólami, vyhrávkami a pod., zároveň však dôjde aj na thrash metal, a jeho zbesilosť.

Tým sa kapele podarilo vytvoriť silný a jedinečný rukopis. Ten si potom chráni po dobu celej nahrávky resp. všetkých 9 songov. Jedná sa o ten typ CD, ktoré vás pohltí hneď na úvod a vypustí zo svojho zovretia až na úplnom konci.

Ani na chvíľu nezapochybujete, že ste v rukách skúsených a šikovných odborníkov (hudobníkov). Tí nám naservírovali kompaktné, silné CD, kde sú síce všetky piesne podobného razenia bez nejakého výraznejšieho žánrového alebo náladového odbočenia. Každý jeden song, refrén, sloha, sólo má svoje pevné a správne určené miesto.

Vďaka tomu sa Starving for Flesh posúva na vyšší level ako mnohé ďalšie nahrávky v daných žánroch. Nech znejú názvy piesne, ako Paralyzed by Fear alebo Forsaken, Cold and Empty akokoľvek temne a beznádejne, kapele sa podarilo vytvoriť omnoho bohatšiu kompozíciu, a štruktúru (nielen melodické pasáže), takže si tú beznádej, a temnotu aspoň užijete pri riadne kvalitnej hudbe.

O kvalite hudobných výkonov potom ani nemá zmysel filozofovať, pretože všetci zúčastnení plne dokazujú svoje nesporné kvality.

Zhrnuté a podčiarknuté 

Starving for Flesh je iný, ako by sa mohol na prvý pohľad zdať. Žiadna samoúčelnosť, žiadna prvoplánovosť. Len kvalitná hudba Made in Česko.

Lineup:

  • Thomas – vokály, gitary
  • Pavel – gitara
  • Jirka – basa
  • Martin – bicie

Tracklist:

  1. Starving for Flesh
  2. The Lovemaker
  3. Marrion´s Heart
  4. Paralyzed by Fear
  5. Rapture in Darkness
  6. Forsaken, Cold & Empty
  7. The reawakening
  8. Be Ready
  9. Rotten

Rok vydania: 2019

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.zodiac-band.com/
https://www.facebook.com/ZodiacCZ/
https://www.youtube.com/channel/UCGNK-KyjYD0S2pBiEdLhTsQ/
https://zodiac-metal.bandcamp.com/

Hodnotenie: 5,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *