Posthype – Time Eater (EP)

Zrejme nie som jediný, ktorý zdieľa presvedčenie, že hudobný redaktori by mali podporovať lokálnu hudobnú scénu. No a tak som sa v duchu tohto hesla rozhodol pozrieť na debutový EP album žilinskej skupiny Posthype nazvaný Time Eater.

Ten obsahuje spolu 5 piesní, pričom tá prvá Mad Pineapples, dosť jasne ukazuje, načo sa môžeme tešiť. Pohodový, komerčnou hudbou nezaťažený, originálny a kvalitný gitarový rock. Presne ten typ hudby, pri ktorej vypnete, avšak ste si stále vedomý toho, že počúvate kvalitnú tvorbu. V podobnom duchu sa nesie aj pieseň s číslom 4 Procrastination in May. Skupina sa však nebojí aj trochu pritvrdiť a zrýchliť, čoho dôkazom sú ostatné tri skladby. Obzvlášť by som potom vypichol poslednú DBTPH. Avšak nebojte sa, ak aj kapela trochu pritvrdí, nestráca nič zo svojej pohodovosti a kvality.

Ako som už naznačil vyššie, Time Eater je ten typ albumu, ktorý má potenciál zaujať naprieč širokým publikom, pobaviť, priniesť trochu radosti do pochmúrnych dní. Po hudobnej stránke je hudobníkom ťažko niečo vytknúť, obzvlášť vzhľadom na ich vek. Ak sa nepokazia a budú pokračovať v nastolenom trende, tak sa skutočne máme na čo tešiť.

Lineup:

  • Dano – basgitara, spev
  • Barto – gitara, spev
  • Matúš – bicie, spev

Tracklist:

  1. Mad Pineapples
  2. Time Eater
  3. Good Kids
  4. Procrastination in May
  5. DBTPH

Rok vydania: 2019

Vydavateľstvo: Samovydanie

Link na vypočutie:

Ďalšie linky:
https://www.facebook.com/posthypeband/

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *