Meow! – Meow!

Meow! coverPunk-rock bol žáner, na ktorom som frčal niekde na prelome základnej a strednej školy. A hoci som sa odvtedy posunul omnoho viac metalovým smerom, stále si rád vypočujem kvalitnú nahrávku aj s týmto označením. No a jednou z takýchto je aj debut českej kapely Meow!, ktorá tento rok vydala rovnomenný album.

Album začne bez akéhokoľvek varovania, intra alebo čohokoľvek nespútanou a rýchlou Dangerous Habits, ktorá zároveň naznačí, čo môžeme po zbytok nahrávky očakávať. Jednak je to už spomínaná nespútanosť, chytľavosť a energickosť, ktorá rozhýbe každú bunku vášho tela. Ďalším atribútom je bezpochyby kvalita.

Bez ohľadu na to, že sa jedná o piesne s priamym ťahom na bránu, bez nejakých krkolomných kompozícií, tak sa autorom podarilo vyhnúť prvoplánovosti a každá jedna sekunda znie premyslene, a sebavedome. S poslednou vetou súvisí aj rôznorodosť v songách, ktorá sa však prejaví až postupom skrz CD. Občas máme možnosť počuť rýchle pasáže, inokedy zase melodický refrén, aby potom kapela pridala scream.

Rozmenené na drobné, máme možnosť počuť 9 skladieb plných kvalitnej hudby, bez nejakých výrazných výchyliek od nastoleného trendu. Všetky piesne sú však stále jedinečné, ľahko odlíšiteľné a stále rovnako kvalitné.

Ak by som mal nájsť ekvivalent medzi známejšími skupinami, tak by som povedal Billy Talent. A trúfam si povedať, že Meow!, dosahujú kvality tejto kanadskej legendy.

Ich debut je bez akýchkoľvek pochýb kvalitným, sebavedomým, inteligentným albumom, ktorý má potenciál zaujať aj mimo punk-rockovo zameraných fanúšikov. Čo dodať? Len viac takýchto albumov.

Lineup:

  • Ondřej Pavlů – vokály
  • Tomáš Cibor – gitara
  • Tomáš Kašpar – basa
  • Lukáš Vincour – bicie

Tracklist:

  1. Dangerous Habit
  2. Grand Theft Identiy
  3. Taking Over
  4. #lovesong 666
  5. Otherside
  6. Light up the Torches
  7. Dead Heroes
  8. Break i tup
  9. Lullaby

Rok vydania: 2019

Vydavateľstvo:  Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.meowprague.com/
https://www.facebook.com/meowprague/
https://bandzone.cz/meowprague/
https://www.youtube.com/channel/UC5X48OYKF1DH8TG3fXbn8Yg

Hodnotenie: 5.5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *