Novinky z prostredia interpretov Cellar Darling, Kreator, Postcards From Arkham, Neurotic Machinery

Cellar Darling – cena Progressive Music Award

19.9.2019

CDjpgCellar Darling prekvapili progresívno metalovú scenu najnovším albumom The Spell. Je to koncepčný album, rozprávajúci príbeh dievčaťa, ktoré sa zaľúbilo do smrti. Minulý víkend získalo toto švajčiarske trio prestížnu cenu Progressive Music Award za videoklip roka – „Insomnia“. Tie sa tento rok odovzdávali v Londýne a medzi hosťami boli aj Yes, Dream Theatre a Nick Manson.

,,Sme veľmi vďační magazínu Prog za podporu, ktorú nám poskytli od prvého dňa, za ocenenie a za úžasnú noc. Bola to neuveriteľná česť stáť na pódiu s umelcami ako Nick Mason, Dream Theatre a ďalší… Ďakujeme Costinovi Chiioreanuovi za úžasnú prácu na videu. A čo je najdôležitejšie ďakujeme Vám, naším úžasným fanúšikom, ktorí ste za nás hlasovali a umožnili ste nám to”stanovisko kapely.

Linky:
https://www.cellardarling.com/
https://www.facebook.com/cellardarlingofficial/

Zdroj: NUCLEAR BLAST Anne Swallow

Frédéric Leclercq členom Kreator

16.9.2019

V polke augusta oznámil basák Frédéric Leclercq odchod od britských Dragonforce kvôli lepšej ponuke. Dnešný deň je jasné, že tou ponukou bolo členstvo u nemeckých thrasherov Kreator.

,,Pripojenie ku Kreatoru je pre mňa veľká česť a taktiež obrovský krok v mojej hudobnej ceste. Som priateľom s Millem viac než 15 rokov a celoživotným fanúšikom Kreator. Musím sa štipnúť každý deň, aby som uveril že som súčasťou jednej z najlepších a najvplyvnejších kapiel v žánri. Teším sa na množstvo dobrodružstiev, ktoré nás čakajú a oboznámenie sa s legendárnou hordou Kreator.“ povedal Frédéric.

dea

Linky:
http://www.kreator-terrorzone.de/
https://www.facebook.com/KreatorOfficial/

Zdroj: NUCLEAR BLAST Markus Jakob

Postcards From Arkham – singlová ukážka z chystaného albumu

18.9.2019

“Erich Zann Syndrome” je první ze série singlů nadcházející desky Øakvyl. O mastering této progresivní skladby se postaral Jens Bogren/Fascination Street (Opeth, Katatonia, Devin Townsend) a nahrávalo se v GM Studiu (Ador Dorath). Videoklip, který vytvořil Frodys, je stejně jako text lehce inspirován tvorbou H.P. Lovecrafta a měl premieru na zahraničním KVLT magazínu.

Album Øakvyl, které přidá další esenci do již tak pestré diskografie POSTCARDS FROM ARKHAM, jež zatím obsahuje úspěšné desky Oceanize, Aeon5, Manta a Spirit vyjde na konci roku 2019 u vydavatelství Metalgate.

Kapela brzy vyrazí na první zastávky v česku na podporu desky:

  • 2.11. HAVÍŘOV – Stolárna club
  • 9.11. TBA
  • 6.12. VSETÍN – Beseda
  • 7.12. BRNO – M13
  • 13.12. SOBĚSLAV – Na Hvížďalce
  • 14.12. PLZEŇ – Divadlo pod lampou
  • 20.12. TBA
  • 21.12. UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Mír
  • 26.12. NOVÝ JIČÍN – Drago
  • 27.12. ŠUMPERK – H Klub
  • 28.12. VALMEZ – M-klub Valmez
  • 31.12. PRAHA – MusicClub Modrá Vopice

Linky:
postcardsfromarkham@gmail.com
facebook.com/postcardsfromarkham
postcardsfromarkham.bandcamp.com
instagram.com/postcardsfromarkham

Tlačová správa

Neurotic Machinery – chystaný album

16.9.2019

nema

Viaceré média informovali, že českí post metalisti Neurotic Machinery pracujú na novom albume.

,,Kamarádky, kamarádi. Před pár dny jsme tu přáli k druhým narozeninám naší desce „Cognitive Dissonance“. A dnes? Dnes máme opravdu velmi milou povinnost oznámit, že se již brzy dočká nástupce!
Posledních několik týdnů proto velmi pilně zkoušíme a dáváme dohromady materiál, který, jak pevně věříme, bychom do světa mohli vypustit již zkraje příštího roku. S tím souvisí celá řada věcí, hlavně tedy fakt, že naše koncertní aktivita bude v druhé polovině roku poněkud menší, neboť se chceme plně soustředit na nahrávání novinky…“ – uviedla kapela na svojom fb.

Linky:
https://www.facebook.com/neuroticmachinery/
https://neuroticmachinery.bandcamp.com

Zdroj: https://www.facebook.com/neuroticmachinery/, Foto: Tomáš Motlick Motl

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *