Dysangelium – Mohamord

Dysangelium Mohamord coverNiekedy sa stane, že názov albumu, piesni a aj samotný obal naznačia, akou tematikou sa bude daný album zaoberať. A presne to je prípad českej death metalovej úderky Dysangelium a ich v poradí tretieho albumu Mohamord.

Ako to už býva dobrým zvykom, všetko odštartuje Intro. Dramatické, temné, pripravujúce poslucháčov na poriadnu smršť. A tá sa objaví hneď s tónmi Fanatic. Tá predstavuje to, čo robí death metal death metalom. Temná, ťaživá atmosféra, brutálny growl, skvelé gitarové riffy, rýchle bicie a nejaká tá melodika. Vzorec, podľa ktorého sa zobrazuje celá nahrávka. V praxi to znamená, že všetkých 8 songov (bez úvodného intra) spĺňajú najprísnejšie kritéria ortodoxných fanúšikov mŕtveho kovu.

Dysangelium vedia, čo chcú hrať a hlavne, ako to hrať. A je úplne jedno či na túto ich hru chcete pristúpiť alebo nie. Mohamord vás stiahne do svojich temných hlbín hneď na začiatku a vypustí vás zdevastovaného až na jeho konci. Samozrejme, bez akejkoľvek šance na výrazné spomalenie, teda za predpokladu, že vás nenudí tu a tam nejaké stredné tempo. Jedinou miernou nádejou oproti brutalite sú melodické pasáže, ktorých je možno počuť pomerne dosť.

Najlepšie na tom však je to, že kapela určite nehrá prvoplánovo alebo na efekt. Od začiatku do konca im veríte úplne všetko a ani raz som si nepovedal „tak toto si mohli odpustiť“ alebo „toto je umelé ako…“. Čo sa týka textov samotných, tak veľa napovedia už samotné názvy skladieb. Infidel, Jihad, Mohamord zrejme nebudú o cestovaní do vesmíru. Samozrejme sa nájdu aj výnimky ako taká Deathmachine.

Nech to teda zhrniem: Pre fanúšikov poctivého death metalu sa jedná o povinnosť, ktorú budú zrejme podľa všetkého milovať. Spozornieť by však určite mali aj fanúšikovia kvalitného metalu, pretože sa jedná o inštrumentálne skvelo zvládnutú, technicky premyslenú a krásne temnú nahrávku.

Lineup:

  • Nekro – Spev
  • Vihar – Gitara
  • Majkl- Gitara
  • Láďa – Basa
  • Ctibor – Bicie

Tracklist:

  1. Intro
  2. Fanatic
  3. Lepromancer
  4. Hecatomb
  5. Infidel
  6. Mutilated
  7. Jihad
  8. Deathmachine
  9. Mohamord

Rok vydania: 2019

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/dysangelium.cz/
https://bandzone.cz/dysangelium

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *