Nightglow – Rage Of A Bleedin’ Society

Za roky čo recenzujem sa ku mne celkom pravidelne dostáva metalová hudba z Talianska. A hoci by to možno niekto nepovedal, talianska scéna patrí medzi tie najlepšie v Európe, čoho ďalším dôkazom je album Rage Of A Bleedin’ Society od skupiny Nightglow.

Už od prvých tónov skupina dokazuje, že heavy metal má aj v súčasnosti stále silné postavenie, obzvlášť ak sa zaobalí do moderného šatu a obohatí sa o ďalšie žánre – napr. trocha groove, trocha core. Kapela sa nebojí pritvrdiť, pričom drvivá väčšina piesní poteší srdce nejedného milovníka tvrdej hudby. Taktiež nemá problém vytiahnuť nejaké výborné gitarové sólo, aby trocha zjemnili inak tvrdé gitarové riffy.

Kapele sa zrejme podarilo klipom ovenčiť najviac reprezentatívnu skladbu celého albumu- Fuck@looza. Tu by som rád ocenil aj zaujímavú myšlienku v klipe, ktorý sa vymyká bežnému priemeru, a prináša niečo nové. Osobne potom musím ešte vyzdvihnúť vynikajúcu akustickú, tajomnú Gone, ktorú považujem za najlepší song na celom albume.

Čo dodať na záver? Kapela Nightglow si pre nás pripravila výborný album, ktorý kombinuje tradičný heavymetal s viacerými žánrami. Na nahrávke nenájdeme žiaden slabší kúsok, všetky spĺňajú najprísnejšie kritéria kvality. Ak si k tomu prirátame originalitu, ďalší skvelý kúsok z Apeninského polostrova je na svete.

Lineup:

  • Daniele Abate – spev
  • Andrea Morreti – gitara
  • Marco Nicoli – basa
  • Marco Romani – bicie

Tracklist:

  1. Thy Flesh Consumed
  2. X
  3. Circus Of The Damned
  4. Fuck@looza
  5. On Tour Own
  6. Overlord
  7. Alive
  8. Gone
  9. mofo Social Club
  10. The Last One
  11. Feed My Demon
  12. Daenerys (bonus track)
  13. Erzsébet

Rok vydania: 2019

Vydavateľstvo: Logic Il Logic Records & Burning Minds Music Group

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/Nightglow/
http://www.nightglow.it/
https://www.burningmindsgroup.com/logic-illogic/
https://www.facebook.com/logicillogicrecords/
https://instagram.com/burning_minds_music_group/

Hodnotenie: 5,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *