Crippled Fingers – Warzone

crippled-fingers-warzone cover
Osobne som bol vždy proti rôznym žánrovým predsudkom typu to a to je menejcenný žáner, to by sa nemalo hrať a neviem čo ešte. O to viac ma poteší, keď sa ku mne dostane na recenziu album, ktorý dokáže umne a nenásilne skombinovať viacero žánrov. Tak ako napríklad Warzone od českých Crippled Fingers.

Na úvod tu budeme mať titulnú skladbu. Agresivita, údernosť a rýchlosť hardcore sa miešajú s tvrdosťou metalu. Skvelé riffy tiahnuce celé CD a vokál niekde na pomedzí čistého a screamu. Nespútanosť a energia, ktorá musí na koncertoch rozpútať riadnu divočinu.

V nastolenom tempe potom rýchlo pokračujeme skrz na skrz celou nahrávkou. Jediným výraznejším spomalením je malá akustická vsuvka uprostred piesne God Of The Sun. Celé CD skutočne prebehne veľmi rýchlo, a ak vládzete po tom tornáde energie, tak si ho pravdepodobne pustíte znovu.

Pretože hoci sa všetky piesne držia viac menej v žánrových hraniciach hc/thrash, bez nejakých výraznejších odchýlok medzi sebou, ide o dobrú hudbu. Nájsť medzi nimi vyslovene slabší kus je takmer nemožné. Zrejme najsilnejšia stránka bude práve v živom prevedení, pri ktorom donútia k pohybu asi každého jedného návštevníka koncertu.

Warzone je presne taký album, aký by sme v danom žánri očakávali. Rýchly, tvrdý, nekompromisný. Hudobníkom nemožno uprieť talent a schopnosť napísať silné piesne. Pretože ako som už spomínal, táto platňa je jedným pevným celkom bez nejakých slabých kúskov.

Lineup:

  • ALEŠ – spev
  • JUDAS – gitara
  • HONZA – basa
  • ADAM – bicie

Tracklist:

  1. Warzone
  2. Kill the Poser
  3. Left for Dead
  4. Threshold
  5. God of the Sun
  6. Slave Becomes the Slayer
  7. Wasted
  8. Until You Die
  9. Enemy
  10. Brainwashed

Rok vydania: 2019

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/CrippledFingers/
https://crippledfingers1.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/channel/UCq7tnWfJ7xzLoRZqMaXMxMg

Hodnotenie: 4,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *