Raven – Screaming Murder Death From Above: Live in Aalborg

raven screaming murder coverŤažko nájsť fanúšika heavy metalu, ktorý by o legendárnych Raven aspoň nepočul. Keď už nič, tak kvôli pokrvnému priateľstvu s Metallicou. Táto banda bola prvou, ktorá vzala mladunkú kapelu Metallica na svetové turné. A Metallica dodnes tvrdia, že to bolo ich najlepšie turné.

Raven sú dodnes považovaní za praotcov melodického power metalu a thrash metalu. Mimoriadne priateľstvo medzi týmito legendami trvá dodnes a počet spoločných šnúr sa ani nedá zrátať.

Pokiaľ Motorhead a Venom dali thrash metalu zvuk, punk rýchlosť, tak Raven mu dali techniku a ostrosť. Uškriekaný spev a poriadne divoký, rýchly a veselý rock ’n’ roll su ich hlavnými poznávacími známkami.

V roku 2018 od nich odišiel po 30 rokoch legendárny bubeník Joe Hasselvander a na stálo ho nahradil Mike Heller z Fear Factory. Som rád, že som ešte v Bratislave stihol koncert s Joeom.

Screaming Murder Death From Above: Live in Aalborg je živák nahraný už v novej zostave a musím povedať, že ničím nezaostáva za legendárnymi živákmi Live at the Inferno z roku 1984 a Destroy All Monsters – Live in Japan z roku 1995. Totálna divočina ako vždy.

Raven nestarnú. Fenomenálne výkony a John s basou odspieva celý koncert vlastne v pokluse, alebo výskoku. Oni sú jak Duracel zajačikovia. 😀

Kapela čo prežívala začiatkom storočia jednu hroznú smolu, čo trvala desať rokov (strata nahrávacej zmluvy, bratia John a Mark Gallagherovci museli doopatrovať umierajúcu matku, Markov úraz pri ktorom skoro prišiel o nohu, choroba bubeníka Joea, súd s ex manažérom…) je nezlomená a nadržaná na hranie.

Veď to nedokazujú len skvelé dosky čo stále vydávajú. Tento živák má vynikajúci zvuk a Raven ako odchovanci poctivej muziky ponechali všetky chyby a nič neupravovali, čo je krok mimoriadne sympatický. Nie že by bolo tých chýb viac ako prstov na jednej ruke. Každá jedna pecka na CD je hit a napríklad On and On späť v setliste ma mimoriadne potešila.

Je to ich najväčší hit v Amerike a posledné dve turné nebola v programe, lebo im liezla už poriadne na nervy. Raven potvrdili akú silu majú. Nikdy ma asi neomrzia.

Lineup:

  • John Gallagher – spev, basa
  • Mark Gallagher – gitary
  • Mike Heller – bicie

Tracklist:

  1. Destroy All Monsters
  2. Hell Patrol
  3. All For One
  4. Hung Drawn and Quartered
  5. Rock Until You Drop
  6. A.A.N.S.M.M.G.N.
  7. Tank Treads (The Blood Runs Red)
  8. Faster Than the Speed of Light
  9. On and On
  10. Break the Chain
  11. Crash Bang Wallop

Rok vydania: 2019

Vydavateľstvo: Steamhammer/SPV

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.ravenlunatics.com/
https://www.facebook.com/ravenbandofficial
https://www.instagram.com/official_raven_lunatics/
https://www.youtube.com/channel/UC78Zw5bE687en31ajXzWY6g

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *