Metanoon – Legio Bohemorum

Metanoon Legio coverAk by ste hľadali nejakú českú kapelu, ktorá je skutočne trestuhodne nedocenená, tak určite narazíte na zoskupenie Metanoon. Aj keď ich počiatky môžeme hľadať už v roku 1988, albumy začali vydávať od roku 1993. Krátko po vzniku sa rozhodli vsadiť na fantasy texty. To s ich epicky pojatým heavy/power metalom vytváralo čarovné kúzlo. Bohužiaľ, takého docenenia ako u napr. Salamandry, Rimortis sa im nikdy nedostalo.

Pár rokov po vydaní albumu Dark Assassin (2008) nastal fakticky rozpad zostavy. Leader Sir Roy Robert Dragonhead však ako správny rytier sa rozhodol bojovať a dal dokopy novú zostavu. Taktiež pritiahol aj staronovú členku, speváčku Lady Tahiru Den Asheron. V januári táto zostava vydala svoju prvotinu Legio Bohemorum.

Na ňom nájdete 6 plnohodnotných skladieb + dva bonusy. Minimálne dve piesne ste mohli počuť už pred jeho vydaním. A to Hymnu pěšáků, momentálne oficiálnu hymnu 7. mechanizovanej brigády v Hraniciach na Morave, a Strážci světla, ktorá sa objavila v amatérskom filme Prokletí. Fantasy texty na ňom tentokrát nenájdete.

Ostal však šťavnatý, melodický, epický heavy/power metal, vkusne kombinovaný s flautami a klávesmi. Flauta sa stala nástrojom rovnocenným gitarám. Z tradičných rock/metal nástrojov chýbala síce basgitara, ale aspoň mne osobne to nevadí. Skvelou vecou bol aj návrat spomínanej Tharie Den Asheron. Jej spev v kombinácii so spevom Sira Dragonheada k Metanoonu proste patrí.

Kombinácia historických textov a epického metalu sa skutočne vydarila. Výborný debut novej zostavy. Snáď táto kapela bude konečne docenená tak ako si zaslúži.

Lineup:

  • Sir Roy Robert Dragonhead – spev, gitara, klávesy
  • Lady Tahira Den Asheron – spev, akustická gitara
  • Ondřej “Thorgar” Kupčík – flauty
  • Jarda “Jaryn” Brychta – bicie

Tracklist:

  1. Moravské pole
  2. Brno
  3. Legionář
  4. Do světla
  5. Hymna pěšáků
  6. Podaj mila rúčku

Bonus:

  • Strážci světla
  • Valkyrie

Rok vydania: 2020

Vydavateľstvo:

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.metanoon.cz/
https://www.facebook.com/Metanoon/
https://bandzone.cz/_85473

Hodnotenie: 5,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *