Neoblivion – The Ethics of the Herd-men (EP)

Neoblivion The Ethics coverTajomný týpek T je známy hlavne z kapely 0N0. Popri tom však nahrával aj skladby pod značkou Neoblivion. Prvé EP vypustil na slobodu toto ešte v roku 2010. Ten rok vydal jeho nasledovníka pod názvom The Ethics of the Herd-men.

Je to devastačná nakladačka obsahujúca grindcore, death metal, noise, industrial a elektroniku. Kto videl film Proč?, vie, čo znamená ,,brusel”. Nie mesto, kde sa konala výstava Expo 1958, ale maximálna rozbíjačka.

Ako hovorí sám autor tohto šialenstva, chcel vytvoriť nahrávku, ktorá by vykopla dekel poslucháčov na obežnú dráhu Nibiru. A to sa mu podarilo. Všetko nahral a zmixoval vo svojom domácom štúdiu LU69. Na pomoc si zavolal kamošov ako A (0N0), Weget (Mortally Infected) a S (0N0, Holotropic).

Hneď mi prichádza na rozum ďalšia parádna hláška ,,To co sluchace, vojnu?” Bola to reakcia kamoša z dediny, keď prvýkrát v živote počul grind core. Že by sa mohlo jednať o hudobný štýl ho ani nenapadlo. Preškrtnutý husľový kľúč. Videoklip k titulnej skladbe mi zapchal ústa svojou jednoduchosťou, originalitou a temným posolstvom márnosti.

Zvuk je vynikajúci. Na niekoľko hodín som sa stratil v katakombách príručiek neznámych jazykov pri preklade ich textov. Sú inšpirované kanaánskym božstvom plodnosti Baal, ktoré je dnes vnímaný ako démonická entita. Býva zobrazovaný ako mucha s ľudským ksichtom, alebo ako čierny slimák sediaci na tróne.

Nad ostatnými skladbami som dlho špekuloval, ale nakoniec by som ich hodnotenie zhrnul do týchto dvoch viet. Štyria jazdci apokalypsy cválajú cez rozborené mestá a zamorené polia. Metalový vírus sa sám vyčerpáva, zatiaľ čo jeho obete kričia milióny synoným slova milosť.

Ráno, po vypočutí tohto masakru, sa vraciam ku svojím duchovným koreňom. Spomienky sa rozplývajú ako zabudnuté sny, tak si to púšťam ešte raz. Rovnako ako ja, sú títo blaváci robotníci sveta. Nechcite ich nahnevať ešte viac.

Brilantné, skvelé, sugestívne.

Lineup:

  • T – vokál, gitary, programovanie

Hostia:

  • A (O) – zvuky
  • S (N) – vokály
  • Weget -vokály

Tracklist:

  1. The Ethics of the Herd-men
  2. Limbo of Savagery
  3. Without Fear Rejoice
  4. The Road of Excess
  5. Bend the Knee to None

Rok vydania: 2020

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
https://neoblivion.bandcamp.com/

Hodnotenie: 6/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *