Skylla CZ – Tora Tora

Na českej scéne nájdeme rôzne zoskupenia. O niektorých počuť pomaly každý deň a albumy vydávajú minimálne raz za 5 rokov (Kabát, Limetal, Citron), a existujú aj staručké spolky, u ktorých ani nečakáte, že ešte niečo vydajú.

Do druhej skupiny patria aj Skylla z Tynca nad Labem. Po novom vystupujú ako Skylla CZ. Začali fungovať ešte v roku 1989. Zo začiatku hrali power/speed metal, časom sa preorientovali na thrash/death.

Debutový album Waterloo však vydali až v roku 2010 a tento rok vyšiel jeho nasledovník Tora Tora. Okrem toho vydali aj Remaster. Ten obsahuje 10 skladieb, ktoré sa objavili na ich demonahrávkach. 9 z nich je v angličtine. Poteší každého skalného fanúšika, ktorému dá možnosť vypočuť si svoje obľúbené vecičky v lepšej kvalite.

My sa teraz bližšie pozrieme na samotný album Tora Tora. Nájdeme na ňom jedenásť viac-menej thrash metalových piesní, z toho deväť v češtine, jednu v angličtine a remixovanú prerábku skladby Aufrecht v nemčine, ktorej autorom je rakúsky hudobník Hansi Dujmic.

Už od prvej skladby Tora Tora je to slušný ,,nářez“. Samozrejmosťou budú kvalitné melódie a zaujímavé aranžmány. Petrov hlas má niečo do seba. Je to celé, skrátka, taká príjemná “oddychovka”, pekne sa to valí, máte chuť skákať do rytmu a kričať spolu s kapelou refrény.

Mimochodom, aj texty sa mi celkom páčia, Voly Volí Voly si zaslúži medailu. Vďaka Belzebubovi, že moja generácia ešte rozumie po česky.

Ak hľadáte niečo extra, asi budete sklamaní, ale ak hľadáte fajn muziku na odreagovanie, toto sa vám bude páčiť. Ja som strávila parádnu hodinku a určite sa k tomuto albumu ešte vrátim.

Lineup:

  • Petr Priessnitz – spev, basa
  • Daqn Vecka – gitary
  • Adam “Ace” Singovský – gitary
  • Petr Hataš – bicie

Tracklist:

  1. Tora Tora
  2. Exorcism
  3. Syrie
  4. Buddha
  5. 1866
  6. Stuj zprima
  7. Harpagon
  8. Demoni
  9. Voly voli voly
  10. My Way
  11. Aufrecht

Rok vydania: 2020

Vydavateľstvo: Samovydanie

Linky:
https://bandzone.cz/skylla

Hodnotenie: 4/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *