Benefičný koncert pre Collosseum: Thorwald/Menzes; 6. jún 2020; Collosseum – Košice

Thorwald Collosseum KE 2020

Koncert sa uskutočnil po veľmi dlhej pauze, spôsobenej koronavírom a prebehol za sprísnených hygienických podmienok. Bola to jedna z benefičných akcií na podporu klubu v čase ,,cholery”. O to lepšia bola atmosféra.

Ako prví sa pred košické publikum postavili na pódium spomínaní hostia. Grindcore punkové trio s názvom Menzes pricestovalo z Moldavy nad Bodvou. Dali sa dokopy v roku 2018 a hrajú v zostave: bratia David – basa, spev a Dany – gitara, spev, aktívne aj v Punkreas a Rišo – bicie, hral tiež v Punkreas, je to štvornásobný majster sveta v silovom trojboji a vydal knihu poviedok Silácke historky u Pištu Vandala.

Spievajú po slovensky a minulý rok si sami vydali prvý album Vražda, ktorý nahrali u kamoša Peťa v pivničných útrobách domáceho štúdia. Mastering spáchali vo Vranove nad Topľou v štúdiu Tretradrot. Repertoár tvoril materiál z tohto CD plus jedna nová skladba.

To všetko spestrené vražednými, hororovými, ale aj vtipnými intrami. Nie sú to však už žiadni nováčikovia, ich prejav bol suverénny a presvedčivý. Publikum ocenilo ich poctivo zahraté skladby, ktoré sa v textoch zaoberajú smrťou, brutalitou, prostitúciou, pokrytectvom, ale aj okultizmom a prozaickejšími témami. Naživo je to jazda s poriadnym revom.

Menzes Collosseum KE 2020

Ako druhí sa medzi reflektory dostavili starí grind-death harcovníci Thorwald. Minulý rok oslávili v Cassbare už dvadsiate výročie svojej hlučnej existencie.

Košičanov prevalcovali publikum skladbami Posledný človek na Zemi, Diablov tanec, Digitálna pevnosť, Atómový mrak, Zlosť, Inkvizítor, Sací reflex, Jebnutý svet, Tisícročia v plameňoch, Gumanizácia a Jožo Ráž.

Ako inak, boli rýchle, naklepané a agresívne. Prvých šesť boli novinky z pripravovaného „full’ albumu, ktorý by mal byť hotový na jeseň. Jeho názov ešte nechceli prezradiť. Zvyšok bol z EP Sací reflex a CD Kolízie systému. Rovnako ako hostia aj oni sa dočkali veľmi skvelého prijatia.

Thorwald Collosseum KE 2020

Šraci opäť potvrdili, že patria medzi európsku špičku v tomto odbore. Zvuk bol celkovo uspokojivý a koncert zároveň ukázal, že v spriatelenej kapele Menzes, ktorú si pozvali, môžu mať v budúcnosti zdravú konkurenciu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *