Moravius – Wind from Silesian Land

Taliansko, Nemecko, Fínsko rozhodne neboli jedinými krajinami, kde v 90. a prvých rokoch nového milénia začali vznikať kvalitné melodicko/power metalové zoskupenia. Veľa zaujímavých kapiel tohto typu vzniklo aj u našich západných susedov. Medzi nimi bola aj Salamandra. Svojimi klipmi pripomínala talianskych kolegov Rhapsody of Fire.

V rokoch 1999-2004 bol spevákom Salamandry – Dalibor Halamíček zvaný ,,Panther“. Približne dva roky po odchode rozbehol novú formáciu – Moravius. Tá napriek určitým problémom (v období 2008-2015 neboli aktívni) prežila dodnes. Začiatkom mája nadviazali na približne 4 roky starú platňu Hope in Us novým počinom Wind from Silesian Land.

O jeho sounde si môžete spraviť názor už z názvu kapely. Hudobne nie sú ďaleko od ich fínskych kolegov – Stratovarius (btw: ak sledujete kariéru Moravius dlhodobo, tak viete, že mali aj tribute song Timovi Tolkkimu). Čo vás v prípade, že máte radi poctivý priamočiary melodický power bez moderných prvkov a bez elektroniky, určite poteší. Od spomínaných Fínov sa líšia hlavne v speve. Panther je hlasovo inde ako Timo Kotipelto (používa skôr chrapľák a neženie sa do výšok) a vôbec to však nie je na škodu. Vlastne so svojím hlasom je akýmsi originálnym prvkom celej kapely.

Istou špecialitou je opäť duet so zahraničným spevákom. Na predošlej platni to bolo s Tommym ,,ReinXeedom” Johanssonom, tentokrát je to Niklas Isfeldt z Dream Evil. Počuť ho môžete v songu 8 – Liberty. Aj teraz je to príjemné spestrenie celej platne.

Na záver len toľko – pre všetkých melodikov je novinka Moravius povinnou jazdou.

Lineup:

  • Dalibor “Panther” Halamíček – spev
  • Radek Dočkalík – gitary
  • Jaroslav Novák – gitary
  • Patrik Hrnčíř – basa

Hostia:

  • Dušan Kiss – bicie
  • Niklas Isfeldt – spev

Tracklist:

  1. Intro
  2. Vengance
  3. Guardians of Moravian Land
  4. Sky Of Stars
  5. Wind from Silesian Land (instrumental)
  6. Devil Indisguise
  7. Phoenix
  8. Liberty (feat. Niklas Isfeldt)
  9. Morana
  10. Never Again
  11. Religion (bonus track)
  12. Back Again (Live bonus track)

Rok vydania: 2020

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.moravius.cz/
https://www.facebook.com/Moraviuspowermetal/
https://bandzone.cz/moravius
https://soundcloud.com/moravius

Hodnotenie: 4,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *