Currents – The Way it Ends

Currents The Way coverGroove a metal core-ová  vlna sa zo zámorských destinácií valí v plnej sile ako Covid celým americkým kontinentom. Našťastie, táto hudbná vlna nemá žiadne negatívne vplyvy, skôr naopak. Môže otráviť jedine tých, ktorí neholdujú tejto odnoži metalu, no liek je jednoduchý, nepočúvať ju. Novinka a zároveň druhý album v podaní kapely Currents z Connecticut-u je šlabikárovým prevedením tohto žánru.

Od vypočutia prvého singla Monsters som bol zvedavý, či pôjde len o striktné sa držanie nalinkovaných postupov, alebo si dovolia aj nejaké to oživenie. To však nenachádzam. Ak teda nepočítam pár zaujímavých rifov na pomedzí HC a deathmetalu, ktoré sú však takisto prekryté štandardným „nánosom“ módnej vlny s podtitulom metalcore. Tie svetlé momenty najviac vyplávajú na povrch napríklad uprostred skladby Poverty of Self a vtedy je to zaujímavé počúvanie.

Po muzikantskej stránke niet veľmi čo vyčítať. Hrá im to veľmi dobre. Ovládajú všetky ňuansy a zákutia novej americkej vlny. No práve s tým mám trochu problém. Nejde ešte o tak sprofanovaný žáner, aby sa nedal rozvíjať pestrejšie, aby si v ňom nemohli dovoliť kombinácie s inými odnožami tvrdej hudby do väčšej miery. Áno, možno naschvál zvolili túto cestu a chcú sa vyrovnať popularitou dnes už veličinám ako Five Fingers Death Punch alebo As I lay Dying. V tom prípade mi však uniká relevantný dôvod.

Spomenuté kapely stále stúpajú vyššie a dobiehať ich pomocou ich vlastných predností podľa mňa nepomôže. Samozrejme, ťažko niekomu vyčítať záľubu v určitom štýle metalu a to, že ho chce robiť podľa pravidiel. Ak je to tak, potom treba porovnávať, a tu mi to vychádza tak, že v zápase so spomínanými, Currents jednoducho ťahajú za kratší koniec, hoci snaha je veľmi veľká. Chýba mi tam moment prekvapenia, náznak vlastnej originality, niečoho, pri čom si povieš: „aha, to je super, že sa nebáli použiť túto vsuvku, alebo sa nachvíľu odlíšiť.“

Aby som ale nebol úplne zlý, ide o úprimnú snahu, byť dobrí v tom, čo robia. Nemáte počas počúvania novinky pocit, že ide len o vypočítavý komerčný kalkul. Páči sa mi screaming, ktorý má na starosti Brian Wille a aj jeho „čisté“ party, sú ukážkovo čisté. Frázovanie v rýchlych pasážach nemá chybu. Pozrel som si aj nejaké ich živé vystúpenia a myslím, že málokto by tvrdil, že je to naživo nuda. Len tak ďalej. Vaša cesta má správne základy, chalani, už len trochu vyumelkovať vlastnú jedinečnú tvár.

Lineup:

  • Brian Wille – spev
  • Chris Wiseman – gitary
  • Ryan Castaldi – gitary
  • Dee Cronkite – basa
  • Jeff Brown – bicie

Tracklist:

  1. Never There
  2. A Flag to Wave Lyrics
  3. Poverty of Self Lyrics
  4. Monsters Lyrics
  5. Kill the Ache Lyrics
  6. Let Me Leave Lyrics
  7. Origin Lyrics
  8. Split Lyrics
  9. Second Skin Lyrics
  10. How I Fall Apart Lyrics
  11. Better Days Lyrics

Rok vydania: 2020

Vydavateľstvo: SharpTone Records

Youtube ukážka:

Linky:
https://currentsofficial.com/
https://www.facebook.com/CurrentsCT/

Hodnotenie: 4/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *