Jupiterian – Protosapien

Brazílska sludge/death/doom metalová kapela Jupiterian bola založená v roku 2013. Hrá osobitý štýl, ktorý s trochou nadhľadu môžeme nazvať “divný” death metal a potrebuje vnímavejšieho alebo správne ,,prašteného” poslucháča, ktorý dokáže oceniť jej zvláštnosti vo vyjadrovaní. Štyria páni, ktorí sa píšu len ako R, A, V a P (aj keď ich mená už poznáme), doteraz vydali dva štúdiové albumy s malým nákladom.

Novinka Protospien im vyjde 11. septembra 2020 vo vydavateľstve Transending Obscurity Records.

Platňa obsahuje šesť slušne prepracovaných skladieb, kde samotná hudba akoby nebola tým najdôležitejším – skôr len sprievodcom vokálov, ich vrstvenia, growlingu a rôznych šialených aranžmánov a streštených ale fungujúcich nápadov. Skladby sú riadne ponuré, skoro až desivé. Od prvej chvíle máte pocit, že ste sa ocitli v poviedke od E. A. Poa – Jama a kyvadlo, ležíte na špinavej zemi a kyvadlo ostré ako britva klesá stále nižšie, strašidelné predstavy v tme a osamelosti.

Album je svojrázny, určite si nezíska každého, ale stojí za to dať tejto čudáckosti šancu.  Jupiterian asi nebude nikdy patriť k topke metalovej scény, ale ich tvorba je celkom zaujímavá a minimálne ja som sa bavila, ja sa rada bojím, alebo som len správne praštená.

Lineup:

  • V (Thiago Oliveira) – spev, gitary, klávesy
  • A (Ale) – gitary
  • R (Rafael Riberti) – basa
  • G (Gustavo Vaz Gabriel) – bicie

Tracklist:

  1. Homecoming
  2. Mere Humans
  3. Voidborn
  4. Capricorn
  5. Starless
  6. Earthling Bloodline

Rok vydania: 2020

Vydavateľstvo: Transcending Obscurity Records

Youtube ukážka:

Linky:
https://tometal.com/
https://www.facebook.com/jupiteriansect
https://jupiterian.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/watch?v=f03lxahJi3Q&feature=youtu.be

Hodnotenie: 4/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *