V13ault – Imitation

V13ault Imitation coverZa V13ault stojí Ivan Babilonský, všestranný muzikant nabitý energiou a nápadmi, známy napr. z Obliterate a Stabbed, poprípade projektov Time Sprout Orchestra, Ivin. Tento projekt vznikol ešte v roku 2005, kedy vyšlo EP A Carrion. Nasledujúcu platňu – Imitation však vydali až v roku 2019.

Mne sa toto CD dostalo do rúk viac menej náhodou a priznávam, že toto zoskupenie bolo pre mňa úplná novinka. Album obsahuje 9 nových skladieb a remix EP A Carrion.
Hudba na ňom je iná, akoby ste možno čakali, hlavne ak poznáte tvorbu Stabbed a Obliterate. Je rozdelený na tri časti dvomi skvelými inštrumentálkami pomenovanými len dátumami, ktoré výrazne zmenili svet. Prvé, čo mi napadlo pri počúvaní, bolo, že je to po čertoch dobré a druhé, ak by Kubrick svojho času počul Who goes there?, použil by ju ako podmaz k filmu 2001 Vesmírna Odysea. Texty inšpirované Assimovom a Capbellom? Fakt paráda.

Skladby sú trocha thrash trocha progresív, obsahujú elektronické prvky a nedajú sa jednoducho zatriediť do nejakej škatuľky, je to skrátka parádne vyvážená zmes.

Oceňujem veci, ktoré trocha mimo svoj žáner, novátorské, nadčasové a toto je presne také. Hudba, ktorá vás nechá s otvorenými ústami a na ktorú naozaj hneď tak nezabudnete.

Lineup:

  • Jaro Kyselica – spev
  • Ivan Babilonský – gitary, basa, sample
  • Minor Macháč – bicie

Tracklist:

  1. Who Goes There?
  2. RB/CZ/907/X…
  3. Those Times
  4. 26.4.1986
  5. Platinum Black
  6. The Snake
  7. 11.3.2011
  8. Cole
  9. Eternal Night Of The Future
  10. Part One (Remember My Soul)
  11. Part Two (Shock, Smell And Sympathy)
  12. Part Three (Disgust And Love)
  13. Part Four (Une Charogne)
  14. A Carrion (Promo Demo 2005)

Rok vydania: 2019

Vydavateľstvo: Support Underground

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/v13ault/
https://v13ault.bandcamp.com/

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *