Refore – Social Failure (EP)

refore social failure cover

refore social failure coverThrashová scéna v Čechách a na Slovensku má v poslednej dobe skvelý základ a kvalita kapiel ide riadne hore. Presvedčí vás o tom aj mladá česká kapela Refore, ktorá funguje od roku 2016. Ich prvé EP Social Failure po prvýkrát vydali sami v 2018-tom.

Približne o rok nato bolo znovuvydané vo vydavateľstve Support Underground v roku 2019 a ja som mala to šťastie si ho trocha oneskorene vypočuť.

EP obsahuje šesť skladieb, hraných so zjavnou radosťou z hudby samotnej. Jasne počuť, že chalani sa na nič nehrajú, nechcú (aspoň zatiaľ) nič vymýšľať. Jednoducho si idú čistý nefalšovaný thrash a je cítiť, že si to užívajú naplno.

Od začiatku to pekne rozbalia, dobré vokály, napumpovaná gitara a bubny majú v sebe riadnu dávku adrenalínu. Celé to má správne nasadenie, pesničky sa valia ako prílivová vlna a ani nezbadáte ako a ste chytení. U mňa je topkou Silence to the Rage, ale každá jedna pesnička má slušné spracovanie a naozaj táto prvotina zaujme aj fanúšika rozmazaného zahraničnou tvorbou.

Chalani z hrajú ako skúsení veteráni a ja sa neviem dočkať ich ďalšej tvorby. Tuším sa na staré kolená zo mňa stáva fanúšik thrashu.

Lineup:

  • Franta Tkadlec – spev, gitary
  • Matěj Fišer – gitary, doprovodné vokály
  • Karel Chromáček – basa, doprovodné vokály
  • Dominik Šuchma – bicie

Tracklist:

  1. Social Failure
  2. Community Hate
  3. Silence to the Rage
  4. The World Behind Us
  5. Ghost
  6. Fadeout

Rok vydania: 2018, 2019

Vydavateľstvo: Pôvodne samovydanie, neskôr Support Underground

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/reforethrash/
https://bandzone.cz/refore
https://refore.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/channel/UCfRbmTQqUI93NkTIEzEopUg

Hodnotenie: 4,5/6


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *