Titanic – Soumrak Titánů Živě

titanic Soumrak cover

titanic Soumrak coverTitanic patria do zlatého fondu československého metalu. Veľmi rád spomínam na dobu platní Metal Celebration a Ábel, kedy boli pre mňa spolu s Metallicou najlepšia kapela sveta. Dokonca aj tie nedocenené albumy ako Titanic 3, Rockové balady, Requiem mali priam magické čaro.

Po návrate zostavy z obdobia Ábel nahrala kapela dva veľmi silné a moderné albumy Double Time a Soumrak Titánů. Po tom odišiel virtuózny gitarista Georgi Enčev a minulý rok umrel zakladajúci člen basgitarista Milan Hanák. Takže dnes v kapele je už len jediný pôvodný člen, fenomenálny spevák Zdeněk Černý a už nikto kto by hral na albumoch Titanic 3, Rockové balady, Requiem.

Zostava Titanicu je ale aj napriek tomu veľmi zaujímavá. Na bicie už dlhšiu dobu Marthus, ktorého môžete poznať z Cradle Of Filth a Masterplan. Na gitaru Ashok, známy z Cradle Of Filth a Root. Nová posila na basu je Milan Vajgrt.

Titanic boli vždy ten tvrdší heavy metal, ktorý mal bližšie k Arakain, ako napríklad k Citron, alebo Vitacit. Taký je aj živák Soumrak Titánů. Prvých pár piesní po orchestrálnom intre je z aktuálneho albumu Soumrak Titánů a potom sa kapela vrhne na masakre z klasických albumov.

Nezabudne sa ani na pecky z návratovej platne Zdenka Černého. Výkony sú skvelé. Marthus za bicími  je Boh extrému. Jeho dvojkopy sú vražedné. Ashok zvuk ešte viac zhutnil. Nový Milan v kapele je veľmi dobrý, aj keď mi Hanákov ,,Mr.Bigovský” zvuk basy moc chýba. Čo prekvapilo sú orchestrácie a klávesy ktoré dopĺňajú skladby.

Trošku mi vadí je to, že celé CD je tak trochu podľa mňa šité horúcou ihlou. Zvuk je dosť slabý a ani atmosféru, ktorú som zažil osobne sa nepodarilo zachytiť. Na kvalitu predošlého živáku Metalový svátek živě to proste nemá. Čo mi teda pripadá ako pocta Milanovi Hanákovi málo.

Ale pre fanúšika kapely je to aj tak povinné číslo do zbierky. Rozhodne sa teším na novú platňu.

Lineup:

  • Zdeněk Černý – spev, gitary
  • Ashok – gitary
  • Milan Vajgrt – basa
  • Marthus – bicie

Tracklist:

  1. Intro
  2. Pěkný vokno
  3. Kam se schovám
  4. Eso herz
  5. Soumrak Titánů
  6. Ábel
  7. Hnusná smůla
  8. Ďábelská mumie
  9. Guy Babylon
  10. Figurína
  11. Železná panna
  12. Simulant
  13. Metalovej svátek
  14. Vizáž
  15. Outro – Boží mlýny

Rok vydania: 2020

Vydavateľstvo: Vinná Muška ‎

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.titanicband.cz/
https://www.facebook.com/TITANICMETAL/
https://bandzone.cz/titanicheavymetal/
https://titanicheavymetalbrno.bandcamp.com/

Hodnotenie: 4,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *