Kandar – Cluster Headache (EP)

Kandar Cluster coverToto brnenské horror/grindcoreové zoskupenie straší na československej scéne od roku 2015.

Svoj tretí počin Cluster Headache nahrávali v Davos Studio už vlani v októbri a vydal to český label Bizarre Leprous Production. Obal mi pripomína naše absolútne prvé demo Scelector Dead Mania z roku 1989. Pomerne detinsky vyzerajúca titulná kresba, na rozdiel od tej našej, vzbudzuje spolu s názvom skutočné obavy a hrôzu.

Vyznenie grindcoru tejto štvorice je radikálne iné. Drží pohromade, hutné gitary sú pod vplyvom prvotnej inšpirácie. Od zlovestnej atmosféry, tiahnúcej k zhubnej agónii vás na chvíľu oslobodí jemná melódia v šiestej skladbe, ktorú vzápätí zlikviduje devastujúca rytmika. Dva vokály, vražedný to modus operandi. Plus ešte niekoľko hosťujúcich spevákov.

Nová odnož grindového oddelenia, občas aj s troškou punku a black metlu. Skvelý zvuk basy, hlukové šialenstvo. Vyhýbajú sa rozsiahlym močariom stredných temp a idú rovno na vec alarmujúcim spôsobom, popretkávaným mučivými intrami.

Texty tvoria samé krvavé témy, neresti komerčne žijúcej spoločnosti a horúce problémy sveta pod kožou. Ozveny pdsvetia ľudskej mysle inšpirované horormi ako Slimáci, Kráľ smrti, Scanners, Osvietenie, Rosemary, či Mazacia hlava, vedúce k útrapám z intelektu.

Táto dvadsaťminútová kolekcia bolestí hlavy poteší každého milovníka kvalitnej hudobnej a filmovej brutality.

Lineup:

  • Topi – spev
  • Kubýk – gitary
  • Martin – basa
  • Denis – bicie

Tracklist:

  1. Slugs
  2. Scanners
  3. The Shining
  4. Rosemary
  5. Der Todesking
  6. Eraserhead
  7. Burnt Offerings

Rok vydania: 2020

Vydavateľstvo: Bizarre Leprous Production

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/kandarsicknhorrorgrindcore/
https://kandarsicknhorror.bandcamp.com/

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *