Novinky z prostredia interpretov Hatebreed, Dark Tranquillity, Volutpas, Antares

Hatebreed ohlásili nový album

11.9.2020

hatkaAmerickí metalcoristi Hatebreed vydajú 27. novembra nový album Weight of The False Self. Obsahovať bude 12 skladieb.

„Pri písaní textov a riffov sa snažím získať mentálny obraz o súčasnej realite v danom okamihu, aby som mohol sprostredkovať to, čo chcem povedať”hovorí o novom materiály spevák Jamey Jasta… Ďalej uviedol: „Niekedy si myslím, že moja realita pozostáva z dvoch neredukovateľných prvkov, vyjadrených odvekou vnútornou bitkou dualistického ja…“

hatka

Tracklist:

  1. Instinctive (Slaughterlust)
  2. Let Them All Rot
  3. Set It Right (Start With Yourself)
  4. Weight of The False Self
  5. Cling to Life
  6. A Stroke of Red
  7. Dig Your Way Out
  8. This I Earned
  9. Wings of The Vulture
  10. The Herd Will Scatter
  11. From Gold to Gray
  12. Invoking Dominance

Kapela zverejnila lyric video k titulnej skladbe:

Linky:
https://www.hatebreed.com
https://www.facebook.com/hatebreed/
https://twitter.com/hatebreed
https://www.instagram.com/hatebreedofficial/
https://open.spotify.com/artist/17Mb968quDHpjCkIyq30QV
https://www.youtube.com/c/hatebreed

Zdroj: NUCLEAR BLAST Leoni Dowidat

Dark Tranquillity – prvý singel z chystaného albumu

11.9.2020

dt-kap.Aj švédski pionieri melodického death metalu Dark Tranquillity čoskoro potešia svojich fanúšikov novým albumom. Novinka Momment im vyjde 20. novembra. O vydanie sa postarajú Century Media. Daný album bude zároveň debutom novej zostavy, koncom marca kapelu posilnili gitaristi Chris Amott (ex Arch Enemy) a Johan Reinhold (Andromeda).

dtm-cov

Tracklist:

  1. Phantom Days
  2. Transient
  3. Identical to None
  4. The Dark Unbroken
  5. Remain in the Unknown
  6. Standstill
  7. Ego Deception
  8. A Drawn Out Exit
  9. Eyes of the World
  10. Failstate
  11. Empires Lost to Time
  12. In Truth Divided

Predstavu o tomto albume si môžete spraviť z videoklipu k prvému singlu – Phantom Days:

Linky:
https://www.darktranquillity.com/
https://www.facebook.com/dtofficial/

Zdroj: Blabbermouth, Foto a cover: https://www.metal-archives.com

Špína, mráz a chuť po experimentech… Blackeři Voluptas mají venku nové album!

11.9.2020

vopoJejich hudba vychází z klasického severského black metalu, zároveň si však libují v neotřelých postupech, nebojí se zvolnit, zahrát na psychedeličtější strunu, nahlížet do experimentálnějších teritorií. Pražští Voluptas jsou na scéně již delší dobu, postupně sbírali zkušenosti, hledali vlastní výraz, aby v roce 2020 mohli zaútočit suverénním albem, které by nemělo zůstat bez pozornosti. Towards the Great White Nothing vychází v těchto dnech u labelu MetalGate!

Zbystřit by měli především fanoušci kapel jako Ved Buens Ende, Dodheimsgard, Virus či raných Ulver. Zmíněné soubory jsou však pouze vodítkem, Voluptas se snaží kráčet vlastní cestou. „Jde nám spíše o atmosféru a organičnost,“ říkají o sobě. Tato slova Towards the Great White Nothing naprosto vystihují. V blackmetalové bouři se občas ozývají náznaky doom metalu, noisu, dokonce svůj prostor dostává i saxofon… Výsledný koktejl je osobitý a z Voluptas dělá jednu z nejzajímavějších kapel mladé tuzemské blackmetalové scény.

Nahrávka vznikla v Dödsmord Studiu Anderse Axelssona ve smíchovské Eternii. Nahrávalo se na začátku roku 2019 a Anders Axelsson se následně postaral i o mix a mastering.

Zatímco debut Ved Rums Ende se koncepčně točil kolem podzimu, na novince se Voluptas posunuli k zimnímu období. „Nahrávalo se v zimě, fotky se dělaly v zimě, i některé skladby jsou poněkud chladnější,“ uvádí kapela. „Towards the Great White Nothing je část textu ze skladby Between Terror and Erebus, která je inspirována Franklinovou arktickou expedicí. Název lze ale interpretovat více způsoby – například jako smrt, prázdnotu, absurditu a podobně. Použít tuto frázi pro titul alba nám tedy přišlo vhodné z vícero důvodů.“

O artwork alba se postarala Kristýna Vašíčková, která kromě ústředního motivu vytvořila i kresby zajímavě interpretující motivy jednotlivých skladeb. Grafickou přípravu a finalizaci obalu měl následně na starost Vašek Kokeš, který s kapelou spolupracoval už na debutu Ved Rums Ende.

bmcdga

CD digipack Towards the Great White Nothing můžete objednávat na stránkách www.metalgate-eshop.cz. Album je k dispozici taktéž digitálně na všech hlavních platformách. Stream alba naleznete zde: https://www.youtube.com/watch?v=0-w3XZtKb9g

Křest alba je naplánován na čtvrtek 5. listopadu a uskuteční se v pražském klubu Underdogs’.

Tlačová správa

ANTARES  – nový videoklip

10.9.2020

ANTARES konečne prichádza z novinkou z pripravovaného albumu. Singel má názov TY JA MY VY ONI a potvrdzuje tak návrat k rodnému jazyku po dlhých rokoch. Je celkom možné, že sa práve v tomto texte nájdu viacerí a ľudstvo ako celok. Je to aj dôkaz toho, že to Martinčania myslia s návratom na scénu skutočne vážne.

Linky:
https://www.facebook.com/antaresdeathmetal/
https://bandzone.cz/antares

Zdroj: Peter Kaštíl

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *