Evildead – United $tate$ of Anarchy

Evildead United $tate$ of Anarchy coverPre mňa doteraz neznáma americká thrash metalová formácia Evilded vznikla v Los Angeles v roku 1986 z kapiel Agent Steel a Abattoir.

Jediným členom, ktorý pamätá staré časy, je gitarista Juan Garcia. Podarilo sa im vydať dva albumy. Annihilation of Civilization v roku 1989 a The Underworld v 1991-om. Rozpad kapely prišiel v polovici poslednej dekády minulého storočia.

Po personálnych zmenách a krátkych reunionoch sa opäť zjednotili, aby nahrali svoj tretí štúdiový album – United $tate$ of Anarchy. Fanúšikovia sa dočkali po dlhých rokoch.

Nahrávka má uhladený zvuk a uberá sa vyjazdenými koľajami americkej starej školy thrash metalu. Ich tvorbu by som si dovolil prirovnať k pomyselnému mixu M. O. D. a Overkill.

Ozdobou albumu sú nepochybne sóla, ale aj jednotlivé výkony muzikantov, jazzová overtúra pred šiestou skladbou No Difference a slayerovská Blasphemy Divine. Texty hovoria o tom, že cesta už roky nie je schodná.

Že život na tejto planéte skoro nie je možný. Tradičné témy ako odmietanie náboženstva, politika a nukleárny holokaust. Z deviatich skladieb by som vyzdvihol štvrtú Greenhouse, ktorá v sebe nesie ducha Anthrax.

Chýbajú tu výraznejšie riffy. Dojem trošku vylepší melódia v závere predposlednej Seed of Doubt a bonusový cover Planet Claire od B-52’s.

Lineup:

  • Phil Flores – spev
  • Juan Garcia – gitary
  • Albert Gonzales – gitary
  • Karlos Medina – basa
  • Rob Alaniz – bicie

Tracklist:

  1. The Descending
  2. Word Of God
  3. Napoleon Complex
  4. Greenhouse
  5. Without A Cause
  6. No Difference
  7. Blasphemy Divine
  8. A.O.P. / War Dance
  9. Seed Of Doubt
  10. LP Bonus:
  11. Planet Claire

Rok vydania: 2020

Vydavateľstvo: Steamhammer/SPV

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/Evildead.Official
https://www.instagram.com/evildeadband/
https://twitter.com/evildead1

Hodnotenie: 4/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *