Avoidance – God of Damnation

O maďarskej hudobnej scéne toho veľa neviem. Jediná formácia, ktorú ako tak poznám, je Omega. Preto, keď som sa dostala ku kapele Avoidance, bola som na ich tvorbu zvedavá. Faktom je, že už na prvé počutie ma zaujala. Melodic death metal, ktorý hrajú, je mi dosť blízky a ich prvotina God of Damnation, ktorá vyšla 22. septembra 2020, je teda niečo.

Na albume je desať šialených temných skladieb, ktoré vám totálne vytlačia mozog z hlavy cez uši, parádne divoká muzika sa cez vás prevalí ako obrnený transportér. Skvelé gitarové riffy už od začiatku naznačujú, že album bude riadna perda. Striedanie growlingu s čistými vokálmi je urobené s prehľadom, klávesy a neprehliadnuteľné bicie do toho slušne zapadajú. Vincent Smith s gitarou čaruje a každé jeho sólo je čistá paráda a chvíľami berie dych.

Nájdete tu aj zaujímavé hudobné predely a sem tam nečakané stíšenie, čo sa mi naozaj páčilo. Aranžmány sú neopočúvané a okamžite zaujmú. Z každej jednej piesne, z každého gitarového tónu je počuť talent a snaha o dotiahnutie, páni skutočne urobili kus dobrej práce. Skúste si vypočuť aspoň Ritual of Wild, určite mi dáte za pravdu.

Priznávam sa, že ma album God of Damnation dostal. Ak by som aj chcela dačo skritizovať, akosi nemám čo. Chápem,že tento štýl nikdy nebude mať tisíce fanúšikov, ale aj tak si začínajúca kapela zaslúži ozaj veľkú pozornosť.

Lineup:

  • Vincent Smith – spev, gitary
  • Martin Rendes – gitary
  • Gergő Balla – klávesy
  • Bence Bajnáczki – basa
  • Leif Ludvigsson – bicie

Tracklist:

  1. Deathcall of an Evil World Pt. 1
  2. Deathcall of an Evil World Pt. 2
  3. Black Night Terror
  4. Shadows of Graveyard
  5. Deathnight
  6. Distortion of Reality
  7. Ritual of Wild
  8. Black Light
  9. Totem of Newage
  10. Insomnia

Rok vydania: 2020

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/avoidance8/
https://avoidanceofficial.bandcamp.com/music
https://www.youtube.com/channel/UCYgD6kvK9k5eLVRyCQwHrnA

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *