The Unguided – Father Shadow

the unguided father shadow cover

the unguided father shadow coverŠvédski melodic death/groove metalisti The Unguided sa po desiatich rokoch existencie prepracovali medzi svetovú špičku. Menšie pripomenutie: vznikli  po Richardovom odchode zo Sonic Syndicate kvôli ich hudobnému smerovaniu. Ten chcel pokračovať v tvorbe, akú pre nich plánoval. A tak  s ex členmi Sonic Syndicate – spevákom Rolandom Johanssonom a Rogerom Sjunnessonom, vytvorili nové zoskupenie.

Kapela posúva žáner iným smerom a celkom sa im darí. O tom svedčí aj najnovší výtvor Father Shadow, ktorý vyšiel 9. októbra 2020 vyšiel vo vydavateľstve Napalm Records. Ako hosť účinkuje Erik Engstrand (Eyes Wide Open), ktorý naspieval vokály v piesni Gaia a viac menej stály hosť, basák Henric Liljesand (Night Crowned).

Album začne vo veľkom štýle a už pri Childhood’s End vás okamžite vtiahne známy zvuk švédskeho metalcore. Parádne gitarové riffy a Richardov vrčiak striedaný s čistými vokálmi podfarbené výraznými a fakt parádnymi bicími sú dobrým základom každej skladby.

Mám rada správny growling a toho je tu dosť. Muzika sa dobre valí a trocha prekvapivé čisté zbory, zaujímavé aranžmány a elektronické prvky do celku slušne zapadajú.

Father Shadow ma bavil, aj keď pripúšťam, že som nebola až taká nadšená, ako som zo začiatku očakávala. Ale to je možno len tým, že mám o švédskom metale vysokú mienku. Skoro takú vysokú ako o ich hokeji.

Lineup:

  • Richard Sjunnesson – spev
  • Jonathan Thorpenberg – gitary, čistý spev
  • Roger Sjunnesson – gitary, klávesy
  • Richard Schill – bicie

Hostia:

  • Erik Engstrand – spev (11)
  • Henric Liljesand – basa

Tracklist:

  1. Childhood’s End
  2. Never Yield
  3. War of Oceans
  4. Breach
  5. Where Love Comes to Die
  6. Crown Prince Syndrome
  7. Fate’s Hand
  8. Stand Alone Complex
  9. Lance of Longinus
  10. Seth
  11. Gaia
  12. Jailbreak (Sonic Syndicate cover)
  13. Denied (Sonic Syndicate cover)
  14. Jack of Diamonds (Sonic Syndicate cover)

Rok vydania: 2020

Vydavateľstvo: Napalm Records

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/TheUnguided
https://www.theunguided.com

Hodnotenie: 4/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *