Lyriel – Skin and Bones

Od folk metalu cez symfonický až ku gothic. Tak by sa dal v skratke opísať vývoj Lyriel. Kapela vznikla v roku 2003 v Gummersbachu.

Prvý album Prisonworld vydali v roku 2005. Ďalší Autumntales vyšiel v roku 2006. V septembri nastali prvé zmeny v obsadení skupiny a začína mierna erózia prvotného štýlu.

V roku 2009 vyšiel remasterovaný kompilačný album The First Chapters a v roku 2010 nová platňa Paranoid Circus. Ako hosť sa na nej objavil známy dabingový herec Simon Jäger.

Lyriel nelenili a po podpísaní zmluvy s novou nahrávacou spoločnosťou AFM Records vydáva v roku 2012 štvrtý album Leverage, na ktorom môžeme postrehnúť silný vplyv symfonického metalu, ale aj folk rocku. Poslednú platňu z roku 2014 – Skin and Bones si dnes predstavíme.

Poslucháčovi ponúka paletu štýlov tvrdej hudby. Každá pieseň je akoby stvorená pre inú osobu, čo zabezpečuje pestrosť. Speváčky Linda Laukamp a Jessica Thierjung vás oslnivými a melodickými hlasmi vtiahnu do inej reality.

Za povšimnutie stojí aj hlas Thomasa Rasera, ktorý dodáva piesňam deathmetalový nádych. Perfektne sedia aj viola Joona Laukamp a čelo Lindy Laukamp. Táto kombinácia je to pravé orechové, čo dodáva tvorbe symfonický podtón. Rytmika skladieb je pomalšia a taktiež aj výskyt tvrdých riffov je menší.

Moje hodnotenie albumu je v podstate priemerné. Veľmi som si obľúbil piesne Skin and Bones, Numbers a Falling Skies. Jednak kvôli speváckemu duetu Lindy a Jessicy, ale najmä si ma získalo vhodné použitie sláčikových nástrojov, ktoré vnášajú do skladieb úplne novú dimenziu. Vrelo odporúčam!

Lineup:

  • Jessica Thierjung – spev
  • Tim Sonnenstuhl – gitary
  • Linda Laukamp – čelo, doprovodné vokály
  • Joon Laukamp – viola
  • Oliver Thierjung – basa
  • Marcus Fidorra – bicie

Hostia:

  • Christian Älvestam – vokály (4)
  • Robert Schuller – akustické gitary (5)
  • Alexander Wenk – doprovodné vokály
  • Sebastian Sonntag – doprovodné vokály

Tracklist:

  1. Numbers
  2. Falling Skies
  3. Skin and Bones
  4. Black and White
  5. Days Had Just Begun
  6. Your Eyes
  7. Dust to Dust
  8. Der Weg
  9. Astray
  10. Worth the Fight
  11. Running in Our Blood
  12. Dream Within a Dream
  13. Black and White (Second Skin Version)

Rok vydania: 2014

Vydavateľstvo: AFM Records

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/lyrielofficial
https://www.instagram.com/lyrielofficial/
https://www.youtube.com/user/Lyrielofficial/videos

Hodnotenie: 4/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *